Valborg

Revisorn igår var riktigt, riktigt bra! Jag skrattade nästan hela pjäsen igenom, men jag försökte vara tyst för min kära syster såg ut att skämmas lite över mig, haha. Eftersom den var så bra, har jag och Amy diskuterat den nästan hela dagen idag. Vi har våra favoritkaraktärer kan man ju säga... Ganska oväntat, men det är ju bara kul.

Om en stund ska jag gå mot bussen för att åka till en majbrasa med bland andra Elin och Wiktor. Skoj skoj! Men först måste jag byta om, det lär ju tydligen bli kallt ikväll.

Det känns konstigt att säga, men du är faktiskt väldigt söt.


Voulez-Vous

Idag visade jag, Amy, Ullis, Emelie och Alex upp vår ABBA-dans för teaterläraren som har hjälpt oss med skådespelet i uppträdandet. Det gick jättebra och han sa att han tyckte att vi var jätteduktiga! Fast han tyckte att vi kunde le större, "med tänderna", så efter ett antal övningsuppträdanden har jag kramp i kinderna, haha.

Nu är jag hemma, och Amy sitter och pluggar italienska inför sitt prov imorgon. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, förutom att laga mat, men jag får se. Senare ikväll ska jag, Amy och syrran iväg till Confidencen för att se Revisorn av teatertvåorna på skolan. Emilia och Sofia är med, så det ska blir kul att se. Jag ska ta med kameran (som är hemma igen!) och fota dem, så får ni se vilka fina kläder de har på sig.

Nu vet jag vad jag kan göra; läsa engelskaboken och fika lite! Jag kan skryta för Amy med mina hemmagjorda cocoskakor också... haha.

Trust

Nu går jag och lägger mig med ett leende på läpparna. God natt.

One flew over the cuckoo's nest

En klunga av vältränade män joggade just förbi mitt fönster. Det är 20 grader varmt ute och jag sitter inomhus och läser To kill a mockingbird av Harper Lee. Orättvist.

Igår såg jag Gökboet av Sofias teatergrupp i Täby, med Josefin, Freja och Emelie. Den var verkligen jättebra och jag kunde inte sluta skratta när Turkle var på scenen. Åh det var så bra! Sofia är faktiskt väldigt bra på att spela bitchig sjuksyster, haha.

Förresten så är min älskade kamera lagad! Efter en liten tur till Linköping ska han få komma hem, lagom till Holland och allt, tjoho!

Jag måste nog börja skriva en liten packlista snart, så jag kommer ihåg allt jag ska ha med mig till Fleur. Måste köpa en present till henne och hennes familj också. Något svenskt. En dalahäst eller en Håkan Hellström-skiva kanske? Eller en falukorv?

"Han ser ju ut som Jack Black"

Imorse när jag vaknade insåg jag att min träningsvärk har blivit ännu finare efter gårdagens basket. Vi var tio personer tror jag, som spelade basket i helsal. Eftersom lärarna var med så spelade vi jätteseriöst, och alla tog i tills vi var knallröda i ansiktena. För vissa stannade färgen dessutom kvar, haha.

Sen slapp vi ha fysik, för halva gruppen hade historiaprov, så vi kunde öva på vårt Geldropuppträdande och visa Alex vad hon ska göra istället. Det gick superbra, förutom att vi var i en datasal med småfönster på dörren och ena väggen. Man kan väl säga att vi skämde ut oss litegrann, för folk stannade utanför och tittade när vi höll på med våra solon.

Efter det hade några naturtreor projektredovisningar för oss. En grupp hade tillverkat parfym och en annan hade undersökt aerodynamik genom att testa olika vingar på modellflygplan.

Efter skolan träffade jag Freja och Linnea i stan, där vi köpte presenter till Josefin. Det blev ett spel, ett snapsglas och en såndär ögonbindel man har på sig när man sover. Lite choklad köpte vi också. Sen var det hem igen, byta om, fixa till sig och sen gå mot bussen till Joffe. När alla hade kommit, fixade vi mat och slappade, samtidigt som Emilia underhöll oss med dåliga vitsar, haha. Typ "hot hot". Det var riktigt mysigt. Inte vitsarna då, men att träffa allihopa och bara prata en massa.

Här är förresten den utlovade bilden på Joffe, från i onsdags. Freja har fotat. 
 

Josefin 18 år!
Hatten har jag gjort, woho!

I am the Hurricane

Den första, underbara lektionen idag var träning i tiden, där vi hade boxercise. Det var ovanligt roligt, vilket kanske berodde på att jag tränade med Jossan. Eftersom jag inte har så starka armar, råkade Jossan slå till mig när jag höll i mittsarna, haha. Hon träffade typ min haka, så det var i alla fall tur. Senare, när hon hade mittsarna, råkade jag slå henne i magen. (Det var faktiskt inte med mening, trots att Jossan började konspirera om "hämnd" och sånt.)

Sen var det engelska och uppsatsskrivning i spanska. Det gick bra tror jag, trots att det bara fanns ett ämne att skriva om, och det var relativt uttjatat. Jag tror vi hade något liknande förra året till och med; alkoholproblem bland ungdomar i Spanien/Sydamerika och Sverige.

På lunchen fortsatte jag och Jossan med vår boxning, eller ja... tills vi råkade välta hennes glas och hon skrek över hela matsalen. Haha, men men så kan det gå. Hade förresten svårt att skriva på spanskan på grund av akut träningsvärk i armarna.

Nu håller jag på och laddar över det jag, Iris, Lovisa och Therese filmade i lördags. Hoppas verkligen att ljudet blev bra på balkongscenen!


Josefin 18 år!

Idag var det den stora dagen för Josefin: 18 år! Grattis, grattis, grattis! Hon var så fin med sina färgglada ballonger och serpentiner, fast hon hade varit ännu finare om hon hade haft min egengjorda födelsedagshatt på sig... Jag kanske kan fråga Freja om hon kan skicka något foto från idag så kan ni få se hur fin Joffe var!

Annars idag har det inte hänt så mycket, förutom att Amy upptäckte att jag har guldfiskminne, haha. Verkligen oväntat? Fast det var värre än vanligt, för jag glömde bort vad jag och Amy precis hade pratat om. Troligtvis såg jag ut som ett frågetecken också, men Amy förklarade snällt vad vi just hade sagt (jag hade till och med glömt vad jag själv sagt). Herregud.

Förresten är det bara två veckor kvar till Holland idag! Tjohoo! 
 

Ballonger
Bilden är från Elins födelsedag, när jag och Iris gick över med lyxmuffins och ballonger.
Självklart är det jag som pekar också. Point to the sky!

För att Kulturtant är mitt mellannamn

Åh, nu sitter jag och chattar med min holländska värdtjej Fleur och gissa vad vi diskuterar? Jo, film! Kan det bli bättre? Hennes filmsmak är dessutom grymt bra och hennes favoritfärg är grön!  

Jag har också fått bestämma vad jag vill ha till frukost när jag är där, haha. Jag sa mackor, om nu någon skulle vilja veta.

What's cooking, good looking?

Just nu sitter jag och Jossan och förbereder inför vår pilateslektion på träning i tiden. Det går riktigt bra, och vi har skrivit klart hela programmet nu. Det enda vi har kvar är att testa om programmet är bra, och om övningarna är i bra ordning, men det hinner vi inte göra just nu för vi är inte ombytta. Det blir nog bra ändå, när vi får öva med vår fina pilatesmusik.


Monday, Monday

Hela den här dagen har varit bra, trots att jag slutade sent och hade mestadels tråkiga lektioner. På kemin skulle vi kolla någonting med stärkelse och enzymer i ens saliv, men det var inget för mig. Jag hoppade mest runt och ropade "uuusch" medan resten av klassen skrattade. Jag var inte ensam om att tycka att det var äckligt, men någon måste ju reagera, haha.

Sen var det historia och därefter idrott. På idrotten hade vi innebandy (tjoho!) och betygssamtal som gjorde mig superglad. Positivt, positivt! På spanskan rättade vi klart våra uppsatser och övade lite inför läsförståelsen vi ska ha imorgon.

Jag insåg idag att jag börjar bli mer öppen, det känns så i alla fall. Det beror nog på mina fina vänner som alltid lyssnar på mitt babbel, både det viktiga och allt det andra. Pratade i alla fall om viktiga saker idag med Ullis, det var fint.

Här kommer förresten den utlovade tårtbilden. Lilla Elin fick vara med också. 
 

Elin med min och Beccas hallon- och chokladtårta
Ett ord: mums.

What's the story, morning glory?

Idag är en sån där dag med mysig sovmorgon, underbart! Jag gick upp för en timme sen så jag skulle kunna ta det extra lugnt, och det har jag verkligen gjort. Det tog väldigt lång tid att äta frukost, och när det här inlägget är klart ska jag hoppa in i duschen och sen packa väskan.

Första lektionen är kemi, men allra först ska jag och de andra Hollandsmänniskorna ha möte. Vår uppfinning har börjat ta form nu faktiskt, men jag kan inte skriva vad det är ännu. Men när jag kommer hem från Holland, då kan ni räkna med bilder på både ABBA-uppträdandet och vår uppfinning... kanske några användbara hollänska fraser också.

"Ja, ni tror alltså på Big Ben?"

Det är soligt ute, tjoho! Men jag måste sitta och plugga historia på grund av min extremt oförstående lärare, så jag kan inte riktigt njuta av vädret.

Anyhoo, igår filmade jag halva dagen med Iris, Lovisa och Therese. De hade något religionsprojekt i skolan och deras kamerakvinna var sjuk så jag fick bli stand in. Men det var jättekul! Några omtagningar blev det och en massa skratt som finns förevigat på film.

I fredags var det picknick och grillning som gällde. Jag och Becca bakade en hallon- och chokladtårta åt Elin som vi hade med oss och dekorerade med chokladsås. Den blev jättegod trots att det var första gången någonsin som Becca bakade en tårta. Förhoppningsvis kommer det in en bild på den senare, men under tiden kan ni få lite inspiration av den här. Mums.
 
Chokladtårta med hallon

Mismatch

- Nämen oj, här har man blivit mainstream.
- Ursäkta? Vad sa du?
- Haha, det värsta man kan kalla dig är verkligen "mainstream", eller hur?
- Eh, jaa...?

En helt vanlig konversation i ett helt vanligt klassrum i en helt vanlig skola, under en helt vanlig fysiklektion.

Idag gjorde jag det matteprov jag missade när jag var sjuk, och det gick bra tror jag. Var lite nervös och gjorde alla beräkningar tusen gånger mer komplicerade än vad de hade behövt vara, men jag är nöjd ändå. De två sammarna från trean som också gjorde matteprov i samma sal kollade imponerat på mig när min lärare sa "jaha, Sofia, här får du ditt matte D-prov då". För de läser ju matte C, hihi.

Nu ska jag plugga lite matte, skicka ett mail till min historielärare och sen blir det filmtime.

"Oj oj, här har hon slarvat och skrivit j istället för g. Dåligt alltså."

Jag fick tillbaka spanskuppsatsen idag, tjohoo! Blått, blått, blått och yttepyttelite rött, oh yes. Blått är det positiva som läraren gillar och det röda är felstavningar, böjningsfel och sådär. Så jag är nöjd.

Dessutom är jag på underbart humör, och har vart det sen i fredags. Tack Elon, you know why... haha. Skrattar fortfarande när jag tänker på det.


Elin 18 år!

Idag är det exakt 18 år sen som denna fina människa föddes! Vi säger grattis till henne, dansar, sjunger och ler!
 
Elin!

"Neej, det heter du ju inte!"

Tack Elonpelon för gårdagen och natten, det var supermysigt! Massa nya, roliga människor, dans, sång och mycket skratt. Toppen!

Idag har jag försökt hålla mig vaken genom att äta fruktsallad och halvt titta på Jesus Christ Superstar, letat efter påskägg och ätit en supergod påskmiddag. Dessutom har jag upptäckt att jag klantigt nog har fått ett blåmärke på låret. Stort är det också, men det försvinner nog snart.

"Ikväll är jag djurisk!"

Citatet kommer från min kära Elin, och handlar om hennes kläder som hon ska ha på sig ikväll. Leopardmönstrat linne och kjol, fint. Själv ska jag ha en vit, 20-talsinspirerad klänning med orange prickar och blå strumpbyxor.

Skriver troligtvis mer imorgon, just nu är det fullt upp.


Jack Black - Let's get it on

"Let's looove, sugar."

Helt klart den bästa scenen ur High Fidelity.
 

Bat for Lashes - Daniel

Äntligen kom jag ihåg att jag skulle lyssna på Bat for Lashes nya album! Jag började med Daniel, som är som massage för mina öron.
 

Let the sun shine

Om exakt en månad är jag antingen på väg till Holland eller så är jag redan framme. Det känns läskigt att det har gått så fort. Det var ju bara nyss som vi fick veta vilka det var som skulle få åka. Men det ska bli skönt, att få lämna Sverige för ett tag och bara vara en knäpp utbytesstudent som ska låtsas vara ABBA med fyra klasskompisar framför en publik bestående av elever och lärare från 20 andra länder. Plus rektorn från vår skola och två lärare.

Det känns bra det här. Riktigt bra.


Usch.

Försökte hitta en grej i min gamla kalender och insåg att idag för ett år sen så var jag väldigt nervös.

Förresten så har min kamera slutat fungera, vet inte varför, men därför blev det inga bilder igår. Tyvärr.

Good day, sunshine!

Åh vilket toppenväder det var idag! Jag och Iris åkte till stan och letade efter lite saker och shoppade. Lite senare kom Elin, så vi bestämde oss för att äta glass i stora lass i solen. Jag och Iris delade på en burk Ben & Jerry's Half Baked, mums! Vi satt vid vattnet vid Gamla stan och jag kände att jag borde ha haft mina Converse på mig och inte stövlarna, men Conversen är så leriga efter en promenad som slutade i en lergrop. Det var faktiskt inte mitt fel, jag ville inte gå den leriga vägen men Elin och Iris envisades, haha. Tur att det inte läckte in lera i lufthålen i alla fall.

Imorgon gäller det, att vara eller inte vara Anni-Frid i ABBA. Jag har fixat kläderna jag ska ha i Holland, och det är en klänning så jag borde få vara tjej faktiskt. Det är en silvrig paljettklänning som jag hade på skolans "Nobelmiddag" i trean, tror jag. Haha, jag kan ha den fortfarande, trots att det är storlek 150! (Det står att det är storlek 150, men jag tror inte att det stämmer. Den skulle kunna vara en 36:a.) Men den var för stor när jag var liten, så nu sitter den riktigt bra med ett skärp i midjan. Jag kanske tar med mig den till Ullis imorgon när vi ska ses, så kan jag ta ett foto så får ni se hur det blir. Den här gången lägger jag kameran i väskan på en gång, så det blir något foto.

Påsklovet är äntligen här!

Woho påsklov! Det går inte ens att beskriva hur skönt det ska bli, men jag tror att ni förstår ändå. Fast jag måste plugga en del på lovet, vilket inte är så kul, men det händer ju roliga saker också. Som till exempel att vi ska skriva en koreografi till ABBA:s Dancing Queen. Det är till Holland, ni vet. Vi måste göra ett uppträdande på invigningen och då måste musik från landet man kommer ifrån spelas, så vi drog till med lite skönt 70-talsdiscogung. Men det är inte bara ABBA:s musik som ska spelas, vi ska vara ABBA också. Om jag skulle gissa, tror jag tror att Ullis kommer spela Agnetha, jag Anni-Frid och Amy och Emelie får samsas om vem som ska vara Björn och vem som ska vara Benny. Det hela avgörs på söndag i alla fall.
 
ABBA
ABBA.
 
Igår var jag på teater, Stadsteatern den här gången, för första gången faktiskt. Det var jag, syrran, mamma och morfar som såg De tre musketörerna. Vad ni än gör får ni inte missa den! Totalt, fantastiskt underbar! En massa 80-talsrock sitter fast i hjärnan nu, bland annat KISS' Crazy crazy nights. Men det har jag verkligen inget emot, bara att njuta så länge det går.

RSS 2.0