Mr A

Oh, you do look very nice like that, wearing it like a crown.


Marina and the Diamonds - I am not a robot

Guess what?
 


Everybody's got something to hide, except...

Två personer. Den första funderar över om den borde berätta något som har hänt för den andra. Den första vet att den andra skulle vilja veta det här, men tycker ändå att det är värt att fundera på. Berätta eller inte berätta? Den första bestämmer sig för att berätta, och säger samtidigt att den funderat över om den skulle berätta eller inte. Den andra tänker inte så mycket på just det, utan mer på vad som berättades, och tycker att det känns bra att den fått veta det här. Bättre än att inte få veta åtminstone.

Det kanske inte är någonting, men den andra kan inte hjälpa att, nu i efterhand, tänka; vad är det den första döljer? Varför skulle man ens fundera över att inte berätta något om det nu inte har hänt något alls?

Vad är det du inte säger?

Hard work, work

Förresten, imorgon ska jag jobba! Det blir rigg och grejer, och finbesök så klart. Åh.

¿Todo apellido?

Idag var jag på inskrivning på min institution på SU. Kändes lite läskigt med tanke på att vi skulle ha ett diagnostiskt test också, och man hann oroa sig extra mycket eftersom vi inte hade något att göra en och en halv timme mellan inskrivningen och testet. Men det gick ganska bra, tror jag. Det var lite ordkunskap, grammatik, lucktexter och ett brev om sig själv, inte alltför svårt.

När man lämnade in testet fick man ett tjockt kompendium och ett medföljande papper, där det stod att vi ska läsa en av texterna och svara på frågorna till första lektionstillfället. Vilket betyder att vi har läxa tills på måndag, eller kanske nästa måndag. Inte så jättemycket hurra, men texten verkar inte vara så jättesvår i alla fall.

I en komponists stambog.

Orpheus slog med toner rene
ånd i vilddyr, ild i stene. 

Stene har vort Norge nok af;
vilddyr har vi og en flok af.

Spil, så stenen spruder gnister!
Spil, så dyrehammen brister!


- Henrik Ibsen


Skills, yea

Igår var jag på intervju för ett av världens bästa jobb. Och jag fick det! Det är i och för sig ett volontärjobb, men det är för världens bästa organisation så det spelar ingen roll alls. Underbart!

Igår fick jag dessutom tre av mina kursböcker till spanskan av mamma. Blev överdrivet glad, haha. True språknörd, oh ja!

RSS 2.0