Oh, don't tell me, I don't want to know.

Har varit hemma idag. Hade ont i magen när jag vaknade imorse och jag har det fortfarande. Så idag har jag inte gjort särskilt mycket, pluggat endel och sovit bara.

Jag har förresten drömt konstiga drömmar de senaste nätterna. En dröm jag hade i onsdags natt var så verklig att jag vaknade och tänkte "nej det här får inte vara sant". Nästan ångest. Alla drömmar har i alla fall något gemensamt och det är att det som har hänt under dagen återspeglas. Fast på ett dåligt sätt. Till och med de bra sakerna blir dåliga i mina drömmar. Det kanske är pessimist-Sofia som kikar fram då. Men men jag föredrar i alla fall optimist-Sofia.

Här kan ni få en optimist-Sofia-bild på syskonen Astaire. Kärlek till de fina.
 
Fred och Adele Astaire
Adele och Fred Astaire.

"Jaha, så du är intresserad av danska?"

Jag har typ fått en allergisk reaktion, usch. Mot vad vet jag inte, men mina arm- och knäveck har blivit jätteröda, typ som när man får soleksem. Jättekonstigt, för idag har det ju inte varit sol direkt.

Idag skulle jag ha min spanskredovisning (efter två förflyttnigar), men när jag kom till lektionen sa min lärare att det inte fanns någon ledig projektorvagn, och att resten av redovisningarna är på måndag istället. Eftersom det är roddtävling då, sa jag att jag inte kunde redovisa, och då sa hon att jag får redovisa på något annat sätt. En liten fråga: hur redovisar man en muntlig uppgift i spanska på ett annat sätt än just muntligt? ¿No sabes? No.

Sista lektionen (eller egentligen från när vår sista lektion slutade) spenderade min klass och a-klassen på KI. Tjoho, kanske mattemupparna tyckte, men nej. Det var kallt, jag var hungrig, trött och skrattig, men det hade säkert varit intressant om jag hade känt för att sitta och lyssna på en gubbe i två hela timmar.
När vi äntligen fick gå därifrån gick jag powerwalking med en kille från a-klassen till busshållplatsen, och sen råkade jag kliva på fel buss. Men jag kom hem en kvart senare än vad jag skulle gjort egentligen så det gjorde inte så mycket.

Oh well, imorgon ska jag redovisa på historian och sen ro. Hoppas att det blir fint väder!

"M-o-u-s-s-e-r-a-n-d-e"

Förresten, idag höll jag på att dö av andra orsaker än värmen! Jag, Amy, Ullis och Alex satt i en minidatasal i skolan och jobbade med våra historiearbeten. Det satt redan några killar från trean där, men efter ett tag kom flera av deras kompisar. De satte sig vid varsin dator och surfade lite. Han som satt brevid mig kollade först på olika bilar som han "någon gång ska köpa", och sen kollade han upp olika viner. Efter ett tag ropar han till en av sina kompisar:

- Du Ludde, har du något tips på något bra mousserande vin?
- Ja vänta, jag kan kolla det.
En tredje kille ger ett exempel på ett mousserande vin. Så den första killen frågar skeptiskt:
- Hur kan du veta det?
- Men min pappa samlar ju på champagne.
En stund går och killen som skulle kolla upp ett vin säger:
- Du, hur stavas mousserande?

Haha, jag blev så chockad att det verkligen hände. Jag menar, det är ju inte ofta man faktiskt får höra skolans brats "in action". Jag försökte kväva mitt skratt, vilket var praktiskt taget omöjligt, men som tur var slutade vi då. Åh, det gjorde min dag.

"Kolla! Kolla! Ta foto på mig nu då!"

Idag har jag klättrat på skåpen i skolan, lyckosparkat två esteter på rumpan, dött i värmen, sprungit till bussen, berättat roliga saker för Amy, ätit nanolunch, spelat softboll.

Nu blir det middag.

Coraline och spegelns hemlighet

Jag kom på att jag helt har glömt bort att berätta att jag var på bio i fredags! Jag såg Coraline och spegelns hemlighet i 3D, och den var fantastisk! Den var lite läskig faktiskt, eller kanske inte läskig, mer obehaglig då, men väldigt bra. Så gå och se den - självklart med engelskt tal och med snygga 3D-glasögon på.
 
Coraline och spegelns hemlighet (2009)
Coraline. Visst är hon söt?

Mañana, quiero estar en casa

Jag har noll inspiration till att skriva en spanskredovisning om mig själv. Vad finns det att säga liksom? "Hola me llamo Sofia... sí... bien." Blä. Kan man inte få prata om någon annan? Almodóvar kanske?

Aja, får se vad jag hittar på. Jag ska ju redovisa imorgon så det måste göras klart idag. Ni kan ju se på min och Alexs fina version av Hollandsposen också. Åh vad snygga vi är, mmhm.


Let the sun shine 2009 - Hollandsposen
Jag och Alex i Aulan.

"James Bond, yaa! 007, yaa!"

Haha, jag dör! Jag såg nyss på den indiska filmen vi spelade in med klassen i vintras - vårt alternativa slut på Monsoon Wedding. Den är så fantastiskt dålig att jag inte kan sluta skratta! Jag älskar Ullis tyska brytning, "ooh, a celebrity", Thereses sätt att säga "yay" helt utan inlevelse, alla skrattattacker och dansscenen, men mest av allt avgudar jag Amys version av Tej.

Tyvärr kan jag inte lägga ut filmen här, hur gärna jag än skulle vilja (haha), för det är nog en del som skulle bli sura då. Men skrik till om ni vill se den så kanske jag kan skicka den ändå.

Musikanalys, check

Jaha, då var min musikanalys för träning i tiden klar. Jag valde ju dels "Selfish Jean" av Travis, som jag skrev igår, och idag valde jag ABBAs "Waterloo" som upptempolåt. Det var så enkelt att jag nästan är orolig att jag har missuppfattat uppgiften eller något sånt. Men förhoppningsvis är det så enkelt som jag tror.

Pilatesträningen igår gick lite utför, haha... Jossans lillasyster, som var vår elev (försökskanin, snarare), fick för sig att visa upp sin vighet och sina hjular-skills för oss, så det blev kanske inte så bra träning då. Men när vi visade övningarna för henne gick det väldigt bra, så det lär ju gå ännu bättre på tisdag när vi är uppvärmda och pigga och har en hel elevgrupp att instruera. Dessutom lärde sig Jossans lillasyster övningarna fort! Solhälsning A och kobran/barnets position var verkligen hennes grej, haha.

Nu ska jag skicka in musikanalysen till min lärare och skriva en utvärdering av någon annan grupps träningspass.
 

ABBA - Waterloo

Thursday night, everything's fine

Fyra dagars ledighet är så underbart! Idag fick jag sova ut för första gången sen innan Holland, så nu är jag pigg igen. Därefter har jag skrivit en musikanalys av "Selfish Jean" av Travis, jobbat och fått hjälp av pappa att fixa en skiva med pilatesmusik. Jag och Jossan ska nämligen ha vårt pilatespass på tisdag, och ikväll ska vi fila på de sista detaljerna, så det kan ju vara bra att ha musik att träna till.

Hittills den här veckan har jag förresten tränat väldigt mycket! I måndags sprang jag fem kilometer och gick en promenad. I tisdags tränade jag både cirkelträning och ashtangayoga, och igår sprang jag fem kilometer (Gåsruset i skolan) och tränade rodd. Idag har jag gått en promenad och ikväll ska jag alltså träna pilates med Jossan.

Just nu hjälper jag syrran att hitta rätt kläder inför en skiva ikväll. Temat är "extreme super mode", så jag ska försöka trycka in så många färger det går, eller i alla fall mönster.


"I can call you Betty, and Betty you can call me Al."

Inlägg tillägnat Amy.

Tänkte bara börja med att säga att Hollandsinläggen kommer om ungefär två veckor, för då är alla inlämningsuppgifter inlämnade! Jag längtar verkligen tills dess.

Idag har jag tränat både yoga och cirkelträning, på samma lektion dessutom, mysigt. Efter det var det klassråd och spanska. Sen var det lunch där jag satt och skrattade med Amy, Emelie, Therese, Alex, Isabelle, Robin och ehm... Johan kanske han heter. I alla fall så hade vi kul! Efter lunchen sprang jag till Frejas skåp där vi dansade en nu-är-det-över-oavsett-resultat-segerdans, sjöng lite Beatles och knäppte med fingrarna. Fantastiskt produktiv dag!

På matten förlorade jag en sten, sax, påse-match om slutprojektämne i matte D... bittert. Men jag, Amy och Alex fick i alla fall Hilbert (och inte Fibonacci som vi ville ha)... om det nu var så han hette. Oh well.

Förresten så kan ni få en liten bild att njuta av, nu när ni måste vänta på Hollandsinläggen. Den är tagen under lunchen, den dagen vi övade på allas teaternummer. Eller vi hade ju ett dans-teaternummer, men ni förstår. Ullis har sytt bengrejerna som vi har på oss. Jag har orange, Amy har gröna, Ullis har blåa, Emelie (som inte har på sig sina på fotot) har röda, och Alex (som inte är med på fotot) har rosa.
 
ABBA-ben, LTSS, Holland 2009
Let the sun shine, Holland 2009

"I am the epresident of Espain. It is time to echange."

Det har varit en otroligt mysig helg, det här. Åh. Dock har jag saknat Holland och alla människor där jättemycket, men man kan ju prata med dem på facebook och msn så det är ändå okej. Några av dem kanske kommer hit i sommar, och andra kanske jag ska hälsa på! Spanska Laura vill att jag ska komma till henne i Zaragoza, så det ska jag försöka hinna med. Då kan jag ju träna på spanskan samtidigt. Försökte lite i Holland, men alla fyra spanjorer läspade så mycket att det var svårt att förstå, haha.

Nu ska jag äta rabarberpaj! Sommaren är här!


Som Napoleon säger: "Gosh"

Ibland blir jag väldigt irriterad på mig själv. Som idag till exempel. På väg till fysiken blev jag jätteglad och förvånad, eftersom jag såg någon som jag inte ser så ofta. Skämmigt nog fick jag ett extremt fånigt leende på läpparna, och troligtvis blev jag dessutom lite röd i ansiktet, så istället för att prata med denna någon så vände jag blicken åt andra hållet.

När ska jag egentligen växa upp? Herregud.

Hup Holland!

Hej hej! Eller hoi hoi som man säger i Holland!
Nu är jag äntligen hemma igen, haha. Inte för att jag har lidit så mycket sen i onsdags, men ändå. Jag tänkte skriva ett inlägg om varje dag; vad vi gjorde och sådär, så ni har lite koll. Men just nu är jag alldeles för trött för att kunna skriva något sammanhängande... så det får bli någon gång i veckan istället.

Jag kan i alla fall säga att jag har haft jättekul och träffat en massa roliga människor! Love it!

Nu ska jag fika med familjen, och fira min syrras födelsedag och självklart att jag har kommit hem. Knuffels!

RSS 2.0