Håkan Hellström - För en lång lång tid

Vi två hör hemma
I ett rum med inga andra
Om jag var tio år yngre
Skulle jag inte behöva dig längre

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra
Nåt säger mig att du blir borta
En lång lång tid
 

 

Höstmarknad och massor med kärlek

Idag har jag varit på Skansens höstmarknad med Jossan. Det var jättemysigt och roligt. Vi åt karameller (mums), hoppade längdhopp, smakade olika äppelsorter, bröd, sylt, korv och hjortrondricka och sjöng. Såklart kollade vi på några djur också. Meningen var att jag skulle jobba idag, men det blev uppskjutet till nästa vecka istället.

Filmen igår var väl bra, inte det bästa jag sett men inte heller det sämsta.
"Oh Father, I've been a bad, bad boy." Typ helt störd "film" men ändå, jag skulle lätt se den om den kom ut på bio, hehe.

Åh just det! Jag har blivit helt, totalt och komplett Håkan Hellströmifierad! Det har jag i och för sig varit länge nu, men han är så otroligt bra att jag kan säga det hur många gånger som helst. Därför står nu högst upp på min önskelista, en sjömanshatt och ett par hängslen. Hihi, gärna röda eller gula, underbart.

Nu ska jag äta middag! Lövet people!

Fingers crossed

Håll tummarna för att det här kommer funka nu!
 

...y tomar el sol

Just nu har jag spansk musik från ¿Charlamos? (spanskboken i nian) på hjärnan. Me voy, me voy, me voy de vacaciones... haha, jag har ingen aning om varför plus att låten inte passar in överhuvudtaget (förrän vecka 43 när det nästan är höstlov), men det är härligt, ¡fantástico!

Idag har jag sorterat äpplen med pappa; jättefina i en kasse, halvfina i en kasse, små i en kasse och fin fallfrukt i en kasse. Pappa plockade ett jättestort äpple åt mig, it's mine, my precious! :D

Jag ska börja med min studieplanering snart, och så ska jag läsa lite mer historia, för jag har prov på fredag nästa vecka. Ikväll blir det bio med syrran och Lollo, Tropic Thunder, Adam sa att den var bra så vi får hoppas på det.

Lövet people!
 

Höstträd
Höstfärgat träd :)

Oh happy day

För ovanlighetens skull ska det här bli ett glatt inlägg. Jag vet att jag har varit helt deppig och nere de senaste månaderna, men nu är det slut med det! Från och med idag ska det bli noll depp i Sofias liv.

Dagen började med att jag träffade både Elin och Becca vid bussen. Becca var väldigt hyper.. minst sagt ;) Men idag var det i alla fall Temadag: Kina för min klass, vilket betydde kemi med kinesiskt innehåll, typ prata om krut och fyrverkerier och labba lite med krut (tyvärr fick inte vi labba själva med krutet, men det blev en liten tomteblossliknande reaktion i alla fall). Därefter var det taiji (tydligen stavas det så och inte tai chi) med kinesiskläraren och det var jättekul! Alla klagade på hur ont de hade i låren, men jag tyckte mest att det kändes i vaderna. Efter det var det lunch och sen helt vanlig fysik, ganska okej lektion måste jag säga (jag tror att fysik börjar bli roligare och roligare i mina ögon, nu när jag förstår det mesta). Sist på dagen kom det roligaste av allt - att laga vårrullar from scratch! De blev ju riktigt bra och verkligen goda. Dessutom har jag och Ullis nu lite insider-info om hur man bäst skär morötter, klå det om du kan.

Just det! Måste bara be om ursäkt till alla "vittnen" till min "Sofia-är-tre-år-igen"-stund innan taijin idag. Haha, förlåt men det var bara kul att springa runt och leka lite :D

Lövet people!

Ullis 17 år!

Ett stort grattis till Ullis som fyller 17 år idag! :D

Jag har nog inget mer att säga. Matteprovet gick väl okej om någon undrar, och jag har typ blivit förkyld eller något. Får väl se hur jag mår imorgon, hoppas bara att jag mår bättre för tisdag = teater/hälsa på estetmänniskorna. Men på onsdag måste jag vara frisk för då är det Temadag: Kina för min klass. Vi ska laga kinesisk mat och träna tai chi, woho.

Lövet people!


Mmm danska..

Åh, igår var jag ju på middag hos Ullis och det var askul! Jag har inte skrattat så där mycket på jättelänge, haha, tack Jossan! Fast i och för sig så var det där skämtet (you know which ;P) inte så jättekul, förutom för alla er andra då xD
Jag kan ju säga att jag ägde hmm.. vem var det - Jossan? totalt på Drenge som mig med Johnny DeLuxe när vi körde singstar, hehe. Jag säger bara "du har en fancy bil, et tandpastasmil", åh underbart :D

Det blir ingen bio idag, så istället får jag tråka mig och plugga massa matte inför provet imorgon. Inte för att det är så jobbigt, men det är ju inte kul... särskilt inte när det står fel i facit (ja det står fel, jag är faktiskt bra på matte ;)). Men det känns som att jag kan det mesta i alla fall.

Lövet people!

Inställt.

Men kul, här har man sett fram emot att få vara lite kulturell och gå på teater. Men så ställs det in för att Cecilia Frode har blivit sjuk och självklart kan föreställningen inte spelas då.

Jaha, vad ska jag nu göra ikväll?


Åh teater!

En stjärt på himlenHinner inte med något långt inlägg idag. Efter det här ska jag och syrran nämligen laga mat (paj tror jag det blir) och sen ska jag och mamma åka in till stan där vi ska möta morfar. Vi ska på teater 19.30 på Vasan och se Cecilia Frodes En stjärt på himlen (som hade premiär igår!), det lär bli underhållande :)

Imorgon ska jag plugga matte hela dagen (har prov på måndag) och sen ska jag på middag hos Ullis.

På söndag blir det troligtvis mer plugg och sen bio med syrran på kvällen.

Om jag hinner skriver jag mer ikväll eller imorgon. Lövet people!

You are the light

Jag måste bara säga att välkomstmötet idag gick väldigt bra, över förväntan. Ullis hamnade i tillfälligt chocktillstånd till och med. De nya verkar i alla fall vara trevliga, ettorna verkade vara typ extremt väluppfostrade också ;)

Amy och Ullis gjorde dessutom mattelektionen rolig, särskilt när de fick en viss person att vända sig om hela tiden och kolla på oss som att vi var helt blåsta. Men ändå, who can blame him? Det är ju inte som att vi hade det intelligentaste samtalsämnet precis.

Men nu måste jag skriva klart engelskan, hur segt det än är.

I don't know much..

Jag vet att jag verkligen borde försöka nu och på något sätt satsa allt. Men saken är den att det där "allt" som jag borde ta fram nu och satsa, det försvann för ett tag sen, och ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte hur jag ska kunna få tillbaka det igen. Jag vet ju anledningen till att det försvann och jag vet exakt när det hände, så varför kan jag inte bara få åka tillbaka i tiden och ändra det som hände till det bättre?

Jag orkar inte med det här längre. Men ändå...

...borde jag vara nöjd?


Sluta.

Det värsta med dig är att du förstår hur det du gör påverkar mig, och ändå gör det.

Nu borde du förstå vad jag menade i alla fall. Frågan är bara om du kommer visa att du förstår.

Men jag tror inte det...
 


Änglalockar, te-mys, film och sommarkänslor

Hejhej.
Den här veckan har varit.. händelserik, tror jag man kan säga. Både på bra och dåliga sätt, men mest bra. Jag har inte skrivit så mycket i bloggen, så Elin sa åt mig på skarpen idag att "nu går du hem och skriver ett blogginlägg, annars..!". Haha, nejdå hon skulle aldrig säga så, men hon sa i alla fall åt mig.

Som sagt träffade jag ju alltså Elin idag.. och Iris också för den delen. Jag lovade Iris förra fredagen att jag skulle locka hennes hår med min trippeltång idag, för hon ska på tjejmiddag ikväll och ville vara lite extra fin. Hemma hos Iris lockade jag hennes otroligt tjocka hår samtidigt som alla vi tre såg på So you think you can dance. (Ja, det spritter i benen och jag vill börja dansa igen.) Nu ser Iris ut som en liten ängel i alla fall. Efteråt gick jag hem och drack Crazy lemon, en ny tesort som nån hade köpt hem.. typ med chili och citron (mycket starkare än vad jag väntade mig, men ändå ganska god).

Funderar på om jag ska se One Hour Photo nu eller om jag ska vänta ett tag tills det har blivit mörkare ute och lite mer thriller-stämning.

Jag har lite sommarkänslor kvar även om jag ser fram emot vintern, så här kommer en bild på två glas med flädersaft och jordgubbssaft. Bilden togs hos Flickorna Lundgren den 30 juli i år. Lövet people!
 
Jordgubbssaft och flädersaft
Mums!
 

Shout out louds - Time left for love

Are you coming home tonight, and is there time left for love?
 
 

 

Sí, señorita

Hola.
Sólo quería decir esto.

Sólo señor Misterio entiende.

Espero que lo entiende todo. La hoja gente!


Naanbröd, foccacia och scones

Idag mår jag lite bättre. Tror att det är för att det var skoldag, vilket gjorde att jag var tvungen att tänka på något annat än allt som är fel just nu.

Just nu är jag hemma hos Amy och vi bakar för fullt inför Skolans dag på onsdag. Ska sova här inatt. Lär bli relativt kul att gå upp imorgon, eftersom Amy börjar 8.10 och jag (egentligen) 9.35 så därför måste jag gå upp extra tidigt. Men det ska i alla fall bli kul att följa med på hennes latinlektion. Sista lektionen imorgon är teater, yay! Så skönt att få leka estet en timme i veckan och släppa lös alla hämningar. Estetkorridoren, here we come! 

Men nu ska jag hjälpa till med brödbakningen igen. Lövet people!


Good day sunshine

Helt otroligt. Mitt i allt det mörka lyser hon upp som en liten sol. Tack.

Tack gode gud för Pervot också. Skulle inte klara mig utan dig.

Och ja, jag måste bara vara schizofren. En normal person skulle aldrig kunna gå från att inte ens kunna fejk-le till att skratta. På några minuter.

Lövet åt er alla underbara! <3

I'm your history calling

Pluggdag idag. Historialäxan måste bli klar. Ska plugga lite matte och kemi också. Tänkte göra fysik, men kom på att Amy har min bok.

Senare idag, ikväll troligtvis, blir det fokus på håret. Nåt att se fram emot, en ljus punkt i en annars så mörk tillvaro.. ja, oj vad jag mår bra just nu. Inte.


Jossan <3

Den här underbara människan gör mig så glad. När hon öppnar munnen och säger något riktigt smart (vilket hon självklart gör varje dag) är det som att min dag förgylls.

På onsdag ska jag dessutom få följa med på hennes hopptävling, trevligt trevligt. Som en sann vän har jag lovat att ta foton när hon ramlar och enligt henne själv är det ju "alltid kul när jag käkar sågspån". Alltså när hon käkar sågspån, inte jag.

Saknar dig varje dag (särskilt på fysiken) <3
 
Jossan

The End

Förlåt allihopa för att jag är helt inaktiv som bloggare just nu, men jag har inget att skriva om... i alla fall inget som skulle intressera någon annan än mig själv.

En sak bara.
Det verkar som att Mafia är död.

<3

RSS 2.0