"GE MIG ARSENIIK! BA PA PAA!"

Konserten igår var helt underbar! Det går inte att beskriva med ord för någon som inte var där! Åh, känslan!
Jag var som sagt där med Ullis, och vi sjöng med i alla låtar och vi tog i ända från tårna, haha. Kvinnan brevid mig kanske inte var såå överlycklig över att höra min fantastiska sångröst skära i öronen, men brydde jag mig om det? Nix. Lycka är allt jag kan säga till mitt försvar. Ren och skär lycka.

Men idag var det tillbaka till verkligheten som gällde. Jag har gjort extremt mycket matte, kanske sammanlagt 5-6 timmar rent pluggande. Eller ja, om man räknar både idag och igår då. Jag har faktiskt gjort en studieplanering också, som jag följer bättre än väntat. För att jag inte ska bli totalt deprimerad av allt plugg har jag skrivit in saker att se fram emot också. Typ igår stod det "Håkans konsert", och imorgon står det "Björn, Måns, Soran och Özz". Åh vad kul det ska bli! 

Men nu ska jag plugga igen, det var en trevlig liten paus det här. Lövet people!

My heart sails on.


Carmen says "mmmm!"

Tjoho!
Jag är så extremt laddad inför imorgon, för då ska jag ju på Håkan Hellströms konsert med Ullis! Vi ska sjunga med så länge rösterna orkar (vi måste ju låtsas att Amy och Jossan är där också, eftersom dom inte kan gå) och jag ska fota som en galning. Om jag orkar lägger jag upp några bilder här senare.

Igår såg jag slutet på The talented mr Ripley som jag började se i lördags natt, och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Den var jättebra gjord med bra manus och bra skådespelare, men själva handlingen var obehaglig eftersom jag kände att jag höll med huvudkaraktären ur en vinkel, men ändå inte helt. Jag antar att man måste se filmen för att förstå vad jag pratar om... så se den :)

Senare på dagen åkte jag till Marcus. Haha, vad händer med världen om till och med jag lanar? Och om jag dessutom tycker att det är askul? xD Men men, vi såg på Dumpad på kvällen också. Det skulle vara en komedi, men definitionen av en komedi är väl att man skrattar när man ser den? Men i alla fall, det fanns ju annat att skratta åt...

Idag har jag bara slappat, bestämt lite saker med Ullis inför morgondagen och ätit en jättegod frukost. Tack <3

Men nu ska jag återgå till den eviga frågan: so... what to wear? Lövet people!

Höstlovet är här

Teatertime! Idag ska jag se The Producers på China teatern med familjen, syrrans kompis och mormor. Det är mormors födelsedag idag så det är hennes födelsedagspresent från oss. Ett stort grattis till dig, mormor! :D
Därefter, ikväll någon gång, ska jag till Iris på tjejmiddag. Iris fyller också år idag, så ett stort grattis till henne också! :D

Eftersom vi har höstlov nästa vecka, hade skolan Halloweentema hela dagen igår. Vi såg allt från folk utklädda till kycklingar till Leatherface från Motorsågsmassakern. Haha, en etta såg helt sönderskrämd ut - "Asså esteterna är ju typ läskigast". Nähä?

Men i alla fall så fick jag och Amy reda på att om man var utklädd fick man gratis godis i cafeterian. Så, hoppsan, på några minuter var vi utklädda. Amy var terrorist (såg mer ut som en blandning mellan en beduin och en rånare) och jag lantis, med min rutiga klänning, två flätor och lite småprickar i ansiktet (solfräknar såklart). Godis fick vi, och massa komplimanger. Tack tack :)
Efter skolan firade jag och Amy genom att åka till Stockholms glass- och pastahus och gotta oss i olika glassmaker. Psst, om ni åker dit någon gång så måste ni smaka passionsfruktssorbeten, mums!

Men nu måste jag byta om och göra mig i ordning. Lövet people!
 

The Producers
The Producers, eller Det våras för Hitler.

Att ett litet ord kan betyda så mycket

Shit, det var inte inbillning. Nu känner jag mig helt förvirrad, fast glad. Vad ska jag göra?

Geometri, geografi, potato, potato, tomato, tomato

Idag har varit en bra dag. På första lektionen som var engelska fick vi ett överraskningsprov. Okej det kanske inte var så kul, men det gick ju i alla fall bra, det var relativt enkelt. Sen var det spanska. Jag har inte sagt det, men på sistone har spansklektionerna blivit tråkigare och tråkigare eftersom jag redan kan det vi går igenom (språknörd, I know ;)), men nästa år blir det steg 5 och då lär det ju i alla fall bli lite roligare och svårare. Vi fick se klart filmen vi började se i måndags, Amores perros, och den var ju... bra. Helt störd kanske är ett bättre uttryck, jag vet inte, den var så konstig och rörig så jag förstod nog inte hela poängen med filmen. Veckan efter lovet ska vi tydligen diskutera den, lycka! Vi fick tillbaka våra uppsatser också, som vi skrev förra veckan. Jag blev riktigt glad, för när jag satt och skrev den kändes det väldigt segt, orden ville inte fastna på pappret. Men min lärare sa till och med att hon var "imponerad" och att hon tyckte att uppsatsen var jättebra. That made my day.

Därefter var det superlång lunch som spenderades tillsammans med Freja, Emelie, Ullis och Jossan. Berättelsen om Dr Evil-skrattet kommer sitta i länge. Imagination or not? Oooh läskigt.

Sista lektionen var matte och det var faktiskt lite geometri med i uppgifterna, tänka sig! Tyvärr råkade jag utropa "åh, det är ju geografi!" inför min mattelärare, men jag ändrade mig snabbt.

Nu sitter jag och läser igenom lite texter, pratar med Jossan och säger hejdå till Daniel. Han ska till Irland utan mig, fast han har lovat att klappa ett får om han ser ett och hälsa till dom heta irländarna från mig, wie.

Nej nu ska jag fortsätta med mitt. Kanske är det dags att göra lite mat? Lövet people!

Var det bara jag som hörde fel eller sa du verkligen det?

Tell me how

Hur ska jag egentligen kunna plugga kemi när det enda jag kan tänka på är hemska saker?

Fan, jag orkar inte längre...

Arg musik och feminism

Dagen har som jag planerade använts till att plugga svenska och kemi. Fast inte helt. Jag tog en paus och blev arg, återupptäckte feminismen, hittade några intressanta band, bland annat feministiska Le Tigre och Bikini kill. När jag är arg brukar jag bli på bättre humör om jag lyssnar på typ The Hives eller "arg" musik, så att lyssna på Bikini kill och Le Tigre ledde till att jag sen började lyssna på OK Go, som är otroligt bra och dessutom gör roliga musikvideor.

Alltså: arg Sofia + arg musik → glad Sofia + glad musik
(Det kan vara bra att veta för en del :))

Här kommer en av låtarna från dagen, Here it goes again av OK Go. Lövet people!
 

OK Go - Here it goes again

"Jag älskar sång och dans, men har väl alltid känt mig väldigt sådär... hindrad av min sjukdom."

Här sitter jag och skrattar åt en viss låt som det finns en hel del minnen till. Egentligen borde jag väl göra klart min mindmap inför svenskuppsatsen imorgonbitti, men jag har noll inspiration till att komma på idéer till en kärlekshistoria just nu. Aja, jag lär väl komma på något bra ikväll eller senare idag.

Gårdagen spenderades med att fira farfar som fyllde 85 år i fredags, grattis grattis :D Vi fick god mat och tårta, mums. Därefter åkte hela familjen till Skärholmen centrum eftersom syrran behövde nya skor till jobbet.

I fredags träffade jag Elin och Iris för första gången på jättelänge, wiie. Helt otroligt vad jag har saknat oss tre utan att ens märka det. Vi såg på Idol och jag bevisade att det visst säljs vita pumps nu i höst. Senare gjorde Jocke oss sällskap också, haha, han tog upp all plats i soffan och bestämde allt vi skulle se på tv. (Eller vi lät honom tro det i alla fall. Egentligen var det vi tjejer som bestämde som alltid.)

I torsdags var jag på bio med syrran, på Sergel för ovanlighetens skull. Vicky Cristina Barcelona hette filmen vi såg, i regi av Woody Allen. (Ja Amy, det är viktigt vem som regisserar.) Jag måste erkänna att jag aldrig gillat hans stil, men den här filmen var verkligen bra. Kanske gömmer det sig ett litet Woody Allen-fan i mig ändå? Oförutsägbar handling, bra skådespelare och underbar spansk musik var bara några av ingredienserna.

Men nu, åter till pluggandet och kärleken. Lövet people!


Russin, m&m's och "såna där smarta kvinnor"

Idag har varit en glad dag, alltså som veckan har varit hittills. Jag träffade både Elin och Becca vid bussen, och jag hade sällskap med Becca hela vägen till skolan. Jag upptäckte att hon har en stor burk russin i sin väska, haha, mysko. Detta gjorde att jag suktade efter russin resten av dagen... och m&m's (p.g.a. något Elin frågade imorse).

Första lektionen var kemi och där hade vi en självdiagnos inför provet nästa vecka, och det gick faktiskt bättre än väntat, woho på mina skills. Därefter var det historia och matte, och sen en efterlängtad lunch som visade sig bli lite konstig. Jag blev släpad genom korridoren utanför cafeterian, ofrivilligt kanske jag ska tillägga. Det var faktiskt skoj måste jag erkänna, att bara hänga lite sådär halvt på någon. Dagens fysiklektion visade sig inte bli den NV07b-fattar-noll-lektion vi har blivit vana vid, utan en NV07b-äger-på-fysik-när-de-sitter-med-någon-smart-från-NV07c-lektion. Vi har ju lektioner med dom lite då och då, men vi brukar aldrig sitta tillsammans så idag hade någon i den klassen bestämt att vi skulle sitta blandade. Det visade sig fungera bra (i alla fall för mig) eftersom jag hamnade brevid en kille som kunde förklara det jag inte förstod. Lucky me.

Nej nu blir det Bonde söker fru ;). Lövet people!

Oh no she didn't ;)

Spanskprov idag, läsförståelse. Det gick bra tror jag, förutom det där dumma verbet jag aldrig sett förut, men ändå... Teater idag. Låtsas vara någon annan för en timme kan vara ganska skönt. Läsa Tristan och Isolde idag. Inte kul, blä på tråkiga, dammiga berättelser. Skratta och vara hyper idag. Slutligen: hurra för att Amy inte känner igen sin egen röst.

Lövet people!

It's a beautiful morning...

Jag är så himla glad just nu, har varit det nästan hela dagen också. Jag förstod inte ens själv först vad det berodde på, men sen kom jag på det. Det här är den första dagen på länge som jag känt mig helt fri och lycklig. Faktiskt. Ja underbart är det i alla fall, även om det är svårt att förstå för någon som inte vet vad "orsaken" är.

Imorgon ska jag träffa Amy, Disa och Emelie hemma hos Amy. Vi ska lata oss och äta, sjunga och såklart baka. Amy wants my skills, you know ;) En och annan film lär också ses, om nu vissa personer kan hålla sig vakna, hihi.

På söndag blir det stan med Jossan och några till, och därefter bär det av mot tv-inspelningen av Tack gode gud. Lär komma hem runt tolv enligt Jossan, så det är bra att vi börjar sent på måndag så jag hinner sova ut.

Ikväll ska jag ta det riktigt lugnt, bara dricka te och bänka mig framför Idol insvept i en filt. Jag är beredd på vilda diskussioner i falsett med Jossan på söndag om en viss Lars, haha, så det är bäst för mig att jag studerar hans framträdande noga.

Ha en trevlig helg. Lövet people! 
 
Lars Eriksson
Lars Eriksson, den bästa deltagaren i Idols historia.
 

Don't stop us now!

JAAAAAAA! Nu är allt klappat och klart! Jag kan inte med ord beskriva hur underbart bra det känns. Åh, det här kommer bli så bra! Nu gäller det bara att hitta den lilla pricken som fattas över i. Wish me luck!

Kort inlägg idag jag vet, men ibland finns inte blogglusten där helt enkelt. Lövet people!

Mat for life

Idag känner jag mig väldigt inspirerad. När jag vaknade var det första jag gjorde att skriva ner allt jag kunde komma på att jag vill göra på min egna idrottslektion. Just nu är det lite hemligt (haha, så som jag pratar så lär ni väl få veta hela planen innan jag ens vet vilket datum jag får ha min lektion), men jag tänker i alla fall inte skriva något här i bloggen för tillfället, och jag ska försöka att hålla mig från att säga det till någon. Några vet redan den "stora planeringen" av lektionen, men nu har jag gått in mer på detaljerna, och jag tycker faktiskt att min idé är jättebra. Hoppas klassen tycker likadant.

Igår hade jag födelsedagsmiddag här hemma med några kompisar, och det blev jättemysigt. Mätta och belåtna blev vi efter att ha varit hungriga för länge, eftersom Jossan åkte vilse med bussen, hehe. Men hon kom hit typ 20 minuter sent bara, så det var bra ändå. Tack så jättemycket för alla fina presenter, tjejer. Jag ska dricka mitt te idag i den nya koppen, äta choklad och ha på mig den nya halsduken :D

Nu ska jag byta om och sen ska jag till stan med Elin, för att träffa Robin och Jocke och deras kompisar. Lövet people!
 

Håkan Hellström - En vän med en bil
 

Sång och gulliga vänner

Hej folket! (Varning för självgodhet, skrytsamhet etc. etc. i följande inlägg. Dock blir inlägget en aning kort, p.g.a. tisdbrist.)

Idag är det min födelsedag, haha, och ja den började riktigt bra med att jag träffade Elin och Becca vid bussen. Första lektionen var kemi och där fick klassen för sig att sjunga för mig, och det lät ju... ja vi kan väl säga att det lät :D

Resten av dagen fortsatte på helt lugnt, förutom vid lunchen när vi bara hade 40 minuters rast. Men det klarade vi ju galant ändå, eller hur? (Tack så jättemycket för att du var världens sötaste <3)

Nu har jag mormor och morfar här, men jag var tvungen att kila iväg till datan för jag har en engelsknovell som ska vara inlämnad imorgon. Nu är den i alla fall rättad och klar. Tjolahopp och massor av löv på er people! <3

RSS 2.0