Bully.

Jag har länge läst om och varit intresserad av att se denna dokumentär, och idag såg jag av en slump på Facebook att den äntligen fanns att se på SVT play. Det är Bully det handlar om. En otroligt engagerande dokumentär om mobbing, om skolor som vägrar ta sitt ansvar, om barn och ungdomar som inte längre orkar kämpa, om mobbare som går fria. 
 
Det är verkligen en viktig dokumentär som berör det som så många är rädda för att prata om, som många faktiskt väljer att vifta bort. I den en och en halv timme långa dokumentären får man följa fem amerikanska barn och familjer som alla kämpar mot mobbing. Det är sorgligt och får många hemska minnen att bubbla upp till ytan, men samtidigt känner jag mig starkare efteråt. Jag vill kämpa. Jag vill engagera mig. 
 
Jag tycker att alla borde se den här dokumentären, den borde vara obligatorisk i alla skolor världen över. Och jag hoppas verkligen att fler lärare och vuxna engagerar sig i detta viktiga ämne. Det behövs. För hur ska man orka kämpa för sig själv och sin rätt att vara den man är utan att bli mobbad, om de man ska se upp till inte gör någonting för att hjälpa en? 
 
Dokumentären finns att se här i två dagar till. Och här är en liten uppföljning till vad som hände personerna i filmen efteråt. Se, se, se! 

Much ado about nothing.

Oj oj, nästan en hel månad sen jag skrev något här sist. Jag har hunnit hänga i Köpenhamn med Gina och Anton, hälsa på en nyfödd liten bebis och se både Coldplay, Lady Gaga och Jack White live. Helt fantastiska spelningar varenda en av dem! 
 
På jobbet har jag bytt avdelning (men det skrev jag nog förut, för det gjorde jag precis innan semestern) och det rullar på. Jag har fått ett alldeles eget jobbnummer (haha jag tycker att det är supercoolt) och Ullis var den första att ringa till mig! Hon tyckte att jag lät väldigt proffsig, haha. Sen så har jag fått egna ansvarsområden! Älskar det, känns väldigt spännande och nytt! 
 
I helgen ska jag, om min feber försvinner, gå på fest med Antons fina familj. Det kommer bli så himla kul för vi hinner nästan aldrig ses! Och på måndag fyller jag år, tjohoo! 

RSS 2.0