Mannequin.

Idag blev jag misstagen för en skyltdocka, eh. En tjej stod och tittade på skyltdockan bakom mig och sen tittade hon på mig, så när jag rörde mig blev hon jätterädd. Haha. Sen bad hon om ursäkt.

Förresten går det rätt så bra med väggen, om jag får säga det själv. Wiie!

Botswana.

Alltså var är julkänslan i år? Om två dagar, en timme, tretton minuter och arton sekunder börjar Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul på ettan. Som vanligt kommer vi äta just då så man får springa mellan julmaten och TV:n. Och som vanligt kommer man inte höra ett ord av vad som sägs på TV:n (även om man redan hört det tusen gånger, så det egentligen inte spelar någon roll), på grund av skrålandet från köket. 

Allt det där fina, minnen och traditioner, det har liksom täckts över av en liten fråga.

Hur ska väggen se ut?

(För jag har ett stort väggproblem just nu, ja. Någon som kommer från det vackra landet i söder som kan hjälpa mig? Pappa föreslog ambassaden, eh.)


K(r)yss

Nu bär det av mot Tallinn med trevligt sällskap. Mys!
Vi hörs på söndag!

Glee feat. Gwyneth Paltrow - Forget you

Kärlek till Glee, åh! Så awesome!
 


Budgie - Breadfan

Seagull
Give it all away
Stay a bird
Stay a man
Stay a ghost
Stay what you wanna be
 


PAX.

Way to go, girl.

I helgen har jag fått en ny garderob och ny väggfärg, och köpt en fin skål och en urna. Det känns som att det går framåt när pappa säger "töm dina garderober så tar vi bort dem och provmålar väggen". Det hör man verkligen inte varje dag!

Saturday.

Alltså jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv. Vilken uppryckning den här bloggen fick igår! Fyra inlägg på en och samma dag, inte så pjåkigt!

Idag ska jag köpa färg och kanske en garderob, och sen försöka tvinga med han den fina på julmarknad. Jag kanske kan muta honom med varm choklad eller något sådant?


The Ballad of the Skeletons (1996)

Titel (år): The Ballad of the Skeletons (1996)
Genre: Kortfilm/musikvideo, dikt, samhällskritik
Uppläsare: Allen Ginsberg
Regissör: Gus Van Sant
Musik: Philip Glass, Paul McCartney, Lenny Kaye
Baserad på: Diktverk av Allen Ginsberg
Ett citat: "Said the macho skeleton 'women in their place'." - Allen Ginsberg
 


Hela musikvideon.


Thanksgiving Prayer (1990)

Titel (år): Thanksgiving Prayer (1990)
Genre: Kortfilm, dikt, samhällskritik, musik
Uppläsare: William S. Burroughs
Regissör: Gus Van Sant
Baserad på: Diktverk av William S. Burroughs
Ett citat: "Thanks for a country where nobody is allowed to mind his own business." - William S. Burroughs 
 


Hela filmen.


Discipline of DE (Doing Easy) (1982)

Titel (år): Discipline of DE (Doing Easy) (1982)
Genre: Kortfilm, komisk instruktionsfilm
Skådespelare: David Worden, (berättare: Ken Shapiro)
Regissör: Gus Van Sant
Baserad på: En novell av William S. Burroughs
Ett citat: "When you put down a cup, separate your fingers cleanly from the cup. If you don't catch that nervous finger that won't let go of that handle, you may twitch hot tea across the dutchess." - Ken Shapiro (berättare)
 


Hela filmen.


"It's Allen Ginsberg, man!"

Jag var på Fotografiska museet igår med mamma. Vi såg "One step big shot", utställningen om Gus Van Sants porträttfotografier. Jag har nog aldrig sett sådana fotografier förut, de var helt otroliga. Det fanns ett slags djup som jag aldrig har sett förut. Jag vet inte om det finns ett bättre ord att beskriva utställningen med än "inspirerande". Åh, jag vill också ha väggarna fulla av polaroidfotografier! (Men föreställande människor jag känner.)


 
Jonathan Rhys Meyers, foto: Gus Van Sant  Drew Barrymore, foto: Gus Van Sant  Lucien Caprar, foto: Gus Van Sant
Jonathan Rhys Meyers, Drew Barrymore, Lucien Caprar. 

 
Med på utställningen fanns också tre kortfilmer; Discipline of DE (Doing Easy) (1982), Thanksgiving Prayer (1990) och The Ballad of the Skeletons (1996).

Discipline of DE (Doing Easy) är en väldigt speciell film, en instruktionsfilm skulle man kunna säga. Den handlar om att man ska göra saker på det effektivaste sättet och planera allt man gör. Underbart!

Thanksgiving Prayer är en slags anklagande musikalisk dikt om vad som gått fel i USA. En kritik, helt enkelt. Till exempel säger William S. Burroughs, som läser dikten: "Thanks for a country where nobody is allowed to mind his own business" till en patriotisk-aktig bakgrundsmusik. Ju fler gånger jag ser filmen, ju bättre och mer intressant blir den.

The Ballad of the Skeletons är en musikvideo med Allen Ginsberg och musik av Philip Glass och Paul McCartney. Den påminner om Thanksgiving Prayer på ett sätt, båda är samhällskritiska. Riktigt intressant.


RSS 2.0