I'm Indian

Slut på ännu en skolvecka. Skönt. Indienveckan avslutades på en indisk restaurang på Söder med klassen och tre lärare. Jag åt Mango Chicken Tikka Masala, jättegott. På något konstigt sätt började vi prata om sjukdomar och ärr, ganska udda, men väldigt kul. Basillusker.

Nu ska jag bege mig mot min sallad. Kärlek till dig <3

Sluta vara så omogen. Sluta ljug. Sluta såra. Och viktigast: Won't you grow a pair.

Tell me why, I don't like Mondays

Idag är det söndag. Jag vet inte vad det är med söndagar, men de känns ganska deprimerande. Jag antar att det är för att jag vet att det är måndag igen dagen efter. Skola. Hurra. Fast den här veckan har vi Temavecka: Indien så det lär bli roligare än vanligt. Första lektionen imorgon: se filmen Monsoon Wedding. Jag tror att jag har sett den för jag känner igen titeln, men den var nog bra eftersom jag inte minns att den var dålig. Uteslutningsmetoden.

Igår hade jag roligt. Jag har inte skrattat så mycket på länge, väldigt länge. Och ändå säger folk att jag är glad konstant. Konstigt. Fast jag vet att jag skrattar hela tiden, men det är oftast inte på "riktigt". Det är ju inte som att jag falskskrattar, för det skulle jag aldrig göra. Men det är bara några få som har sett mig skratta egentligen. Undrar om de vet varför. Undrar om jag vet varför.

Snart ska jag på promenad med Elin och Iris. Jag ska nog dricka lite te innan. Warmth, that's all we need.

På tal om måndagar, eller ogillandet av måndagar. I don't like Mondays av Boomtown Rats från 1979.
 

Glasvegas - Geraldine

Näst intill fulländning.
 

Portugisisk textning, nice ;)

Tro och tvivel

Varför blir inget någonsin som jag vill att det ska bli?

Den frågan har jag ställt mig ofta, och den större delen av gångerna skulle jag tro har varit i år. Visst, året är inte slut än (det är ju en hel månad kvar) men jag tror ändå att jag kommer att minnas det här året som ett stort frågetecken. Ett stort varför. Deprimerande? Nej, faktiskt inte. Samtidigt som jag har väntat på att det här året ska ta slut för att slippa undan allt det jobbiga, har jag nog också lärt mig en del. Insett en del. Jag har aldrig sett mig själv som naiv, men i år testades det där. Om man verkligen tror på någonting, hoppas på någonting, väntar på någonting, finns inga hinder. Ända fram tills man faller. Och det där fallet blir som ett uppvaknande ur en dimma. Man inser saker som man innan tyckte var självklara, men som visade sig vara allt för svåra när det väl gällde. Att resa sig upp och gå vidare är nog det svåraste, att ge upp hoppet om något eller någon. Går det? Helt ärligt vet jag inte. Men det är hoppet man får förlita sig på.

År 2008, ett frågetecken. Ett frågetecken med ett hjärta som prick.

Nyklippt

Sådär nu är jag tillbaka från frisören. Eller jag kom ju hem för ett tag sen, men orkade inte skriva något förrän nu. Klippningen blev väldigt lyckad tycker jag, lite kortare och mycket mer uppklippt än innan, plus lite "lugg" igen.

Idag har jag haft fysikprov i Aulan ("ooooh" säger alla DaGy-elever som vet vad jag pratar om). För er som inte vet är Aulan = noll inspiration + vinterkyla (skriv upp den formeln i formelsamlingen, fysiklärare!). Men det gick nog bra ändå, eller kanske inte labbuppgiften, hehe. Well well, time will tell the result.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Antagligen se Idol och sms:a frenetiskt med Jossan om Kevin, som är hennes nya kärlek efter Lars. Eller så gör jag något helt annat, får se.

Imorgon ska jag stå på gymnasiemässan i Älvsjö från klockan 9 till 13. Jag känner typ ingen av de som ska vara där den tiden, men klockan 11 kommer Amy så då får jag sällskap. Senare på dagen, runt klockan 15 ska jag på teater (igen, I know) med mamma, pappa, mormor och morfar, trevligt. Det är förresten My fair lady som vi ska se, på Oscars med bland andra Helen Sjöholm i huvudrollen.

På söndag ska hela familjen åka till Taxinge slott och besöka deras årliga julmarknad. Den är alltid jättemysig och de har alltid gott fika i caféet, dessutom infinner sig julkänslan lite tidigare efter att man har varit där.

Hoppas ni alla får en trevlig helg! Lövet people!

Congratulations and celebrations

Hinner inte skriva så mycket just nu för jag ska till frisören, men jag skriver nog mer när jag kommer hem.

Men i alla fall, idag fyller min blogg 5 månader! Ett stort grattis, hihi :D

HOLLAND HERE WE COME!

JAG FICK NYSS VETA ATT JAG FÅR ÅKA TILL HOLLAND I VÅR! YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!

Herregud jag kan inte ens beskriva hur glad jag är! Emelie ska också med så vi körde en segerdans här i datasalen! :D

Snart har jag engelska och sen är det teater! Kan det bli bättre? :D

Death Cab for Cutie - I will possess your heart

How I wish you could see the potential
The potential of you and me
It's like a book elegantly bound
But in a language that you can't read just yet



"Waaah"

Spökkvällen igår blev riktigt lyckad, vi lyckades skrämma alla! Eller ja, förutom två tjejer (*host* fjortisar *host*) som sa "men ooj vad läskiga ni var då!" och sen gick därifrån. Det bästa var när det kom ett gäng kanske 9-10-åringar som förgäves sa "snälla skräm oss inte, vi vill verkligen inte det", men det triggade ju oss bara ännu mer, hehe. Till vårt försvar kan jag säga att man inte behövde gå spökrundan om man inte ville, så ja de fick ju faktiskt skylla sig själva.

Jag och Ullis stod tillsammans vid foten av en liten kulle, där det fanns massa nedklippta grenar och stora träd med tjocka stammar som man kunde gömma sig bakom. Det var perfekt! Vi slog lite på träden med ruttnande, nedfallna grenar så det ekade ett dunkande ljud genom skogen. Gissa om barnen blev rädda när Ullis sen hoppade fram och följde efter dem samtidigt som hon gjorde konstiga läten, och jag skrek och hade mig. Vår avledningsmanöver (en mask hängandes i ansiktshöjd i ett träd) var klockren. Ett barn sa skräckslaget "den har ju ingen kropp!". Haha, oh my gosh! :D

När vi var klara fick vi fika i ridhuset, mums, och sen begav vi oss hem.

Idag har jag skrivit på min historieuppgift, som jag fortfarande håller på med. Det går ganska segt nu, men jag tror att jag blir klar rätt snart. 

Imorgon är det skola och då ska jag på infomöte om gymnasiemässan. Lövet people!


Hup Älvsjö!

Yay! När jag klev av bussen vid Mörby C när jag skulle hem från skolan igår, ringde något okänt nummer till min mobil. Men såklart svarade jag och det var en glad överraskning jag fick! Jag, Alexandra, Amy, Ullis och Isabelle ska få vara skolans representanter på gymnasiemässan i Älvsjö nästa vecka (torsdag till lördag, men jag vet inte vilken/vilka dagar jag ska vara där). Superkul ju! Vi kommer värva alla vi pratar med, you bet on it ;)

Igår var en helt okej dag, förutom när brandlarmet gick precis när vi skulle börja spela volleyboll på gympan. Så det var bara att bege sig ut i kylan i kalla gympakläder, burr. Några snälla människor iklädda stora jackor försökte ju faktiskt hålla oss icke-jackklädda varma, och en annan försökte på ett annat sätt vilket kanske inte var lika effektivt, men ja tack i alla fall.

Igårkväll hade jag och syrran film- och myskväll, fast maten (majskycklingklubbor och pommes strips) tog så lång tid att göra så vi bestämde oss för att se Idol istället. Jag var så trött så jag somnade efter det i soffan, fick dock höra att Lars åkte ut. Kul för honom :)

Just nu sitter jag och skriver på min historieartikel om patinomakare under Medeltiden, som ska vara inlämnad på måndag. Jag måste säga att det är otroligt vad jag kan fylla ut en text bra, för det finns inte så mycket info om patinomakare nämligen. Därför måste jag fylla ut med lite mer generella saker, som typ hur det var att leva under Medeltiden i allmänhet.

Ikväll ska jag skrämma små barn i Djursholms skogar, mohaha. Det kanske låter hemskt, men det är det inte. Det är Djursholms ridklubb som har spökkväll så jag, Ullis, Amy och några till har blivit anlitade som "spöken" av Jossan och Emelie. Vi får se om vi lyckas skrämma några, fingers crossed!

Det kanske kommer ett litet inlägg om hur det har gått imorgon, jag får se. Lövet people!

"Someday I'm gonna be free, Lord!"

Glaad! Jag är just nu otroligt glad, woho! Orkar inte berätta i detalj allt som har hänt idag som har gjort mig glad, men jag kan väl säga att skönsång, lite dans, Mick Jagger, skrattattacker, Älvsjö och Holland hade något att göra med det i alla fall.

Hup Holland! Hup Älvsjö! Och imorgon kommer Lingonet hem! :D
 

Queen - Somebody to love

Neil Innes - Protest song

"I've suffered for my music and now it's your turn."
- Neil Innes


Egypt calling

Precis innan middagen (för ungefär en och en halv timme sen) ringde Jossan mig från Egypten! Jag blev helt chockad vilket hon nog märkte, men det var kul att höra att hon har det bra. Tydligen kommer hon hem på onsdag och inte tisdag så då dröjer det alltså längre tid innan jag får höra om allt hon har haft för sig där. Fast i och för sig fick jag ju veta en del när hon ringde, hehe :)

Imorgon är det tillbaka till skolan klockan 9.45. Det här lovet har gått alldeles för fort, det liksom bara försvann. Men jag tycker ändå att jag hunnit med mer än vanligt. Jag har varit på teater, sett Håkan Hellström live, träffat kompisar, varit på stand-up, varit på middag och idag shoppade jag med mamma och jobbade. Dessutom har jag pluggat en hel del, totalt sett tror jag det är runt 10 timmar eller mer, så jag kan ärligt säga att jag är nöjd och lite stolt.

I fredags, när jag, Elin och Iris skulle ha filmkväll hos Iris, fick jag min födelsedagspresent av dem. Bara en månad för sent, men det var väl värt väntan kan jag säga. Helt klart en av de bästa och mest personliga presenter jag fått. Tack så jättemycket <3 Jag kan ju säga att det var en tavla som jag fick, med lite blandade foton och citat från Gran Canaria i somras. Dessutom böjningen av allas vårt favoritverb, "qabõrny"! 

Lövet people!

You're the chosen one, there's no turning back.  

RSS 2.0