Morgonstund har guld i mund?

Dagen började med den här konversationen.

- Jag var så trött att jag hallucinerade på italienskan!
- Haha jaha?
- Ja, jag såg såna där små m&m's, du vet, framför mig.
- Eh... okej...?
- Fast det var inte m&m's, det var typ små mandariner. Och dom pratade med mig!
- Eh... vet du, jag tror att du behöver sova.

Det bästa är att jag inte är den som hallucinerade. Haha det ni!
Men nu ska jag sova, det är ju faktiskt en stor dag imorgon. 18, 18, 18!

Island i bilder

Här kommer bilder från den fina Islandsresan.
 

Island, Blå Lagunen
Hela klassen plus lärare, minus Amy, utanför Blå Lagunen. 
Visst är vi få?  
 
Island, Blå Lagunen
Blå Lagunen (Bláa Lónið på isländska) är en fejkad varm källa, som får vattnet från ett kraftverk som ligger precis bredvid. Det var hur skönt som helst att simma runt där, fast man såg inte botten så jag fick jättemånga blåmärken, haha. 
 
Island, Blå Lagunen
Här simmade vi runt i ungefär tre timmar så vi såg ut som russin efteråt. Huden blev jättemjuk för det fanns behållare med kisellera som man kunde smörja in sig med. 
 
Island, deCODE Genetics
Studiebesök på deCODE genetics. Först var det föreläsning om vad företaget gör, och sen fick vi gå runt och kolla på deras labbsalar, kontor och blodprovskyl. 
 
Island, fika
Jag och Alex fikade och fick världens sötaste små tepåsar. De låg inuti de ljusgula förpackningarna. 
 
Island, Thingvellir
Islands nationalpark Tingvalla (Þingvellir på isländska). Den här dagen turistade vi mest och såg hela Gyllene Cirkeln. Det är verkligen inte samma sak att se ett foto av landskapet, man måste se det med egna ögon. 
 
Island, Thingvellir
Ett minimalt vattenfall i Tingvalla. 
 
Island, skylt
En skylt vid vattenfallet som alla ignorerade. 
 
Island, Gullfoss
Ullis, jag, Amy, Alex och Emelie vid vattenfallet Gullfoss, som också är en del av den Gyllene Cirkeln. 
 
Island, Gullfoss
Gullfoss. 
 
Island, gejser
En av Islands gejsrar får ett "utbrott". Det här området tillhör också den Gyllene Cirkeln. 
 
Island, hotellrummet
Mitt och Ullis mysiga hotellrum. Tänk vad mycket godis som har legat på det där golvet!
 
Island, Árstíðir
Sista kvällen spenderades i kyrkan, haha. Vi var på spelning med bandet Árstíðir (årstider på svenska), för Ragnar (med gitarr till höger) bjöd in oss dagen innan.
Efter spelningen gick vi ut med Einar som vi hade träffat under dagen när vi besökte en skola, Ragnar och amerikanen William. William skulle åka vidare till Cambridge samtidigt som vårt flyg gick morgonen efter, men vi såg honom aldrig. Han ror för Cambridge!

Just det, Einars mamma ska sticka en tröja åt mig, haha. Grymt bra.


Hemma från Islandet

Sådär då var man hemma igen! Allt går i slow motion just nu; tankarna, rörelserna, andningen, haha. Jag har inte sovit på över 37 timmar så det kan vara därför.

Vi åt frukost på hotellet klockan fyra imorse och en timme senare kom flygbussen, så vi tyckte inte att det kändes så nödvändigt att gå och lägga oss igårkväll. Vi fick ju trots allt fint sällskap av Ragnar, William, Einar och en massa andra som jag inte kommer ihåg namnen på. En bättre sista kväll kan man knappast önska sig!

Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon så ni får se hur fint det var. Det finns inte ord att beskriva Islands landskap och alla färger. Islänningar är dessutom väldigt trevliga, sociala och hjälpsamma. Slå det om ni kan, världen!

"Jo men jag lägger stövlarna där, precis bredvid flytvästen."

Fin dag idag. Träffade Angelica och Felicia och fikade och pratade, jättemysigt!

Jag har lyckats packa lite idag också, började faktiskt redan igår, vilket är väldigt bra för imorgon bär det av. Jag och min lilla klass ska åka till Reykjavik på en studieresa, haha. Känns inte så jättejobbigt när man läser vad vi ska göra där - "valsafari", "bad i Blå Lagunen" och liknande. Vi har fått några uppgifter i samhällskunskap, svenska och biologi, men det lär bli en skön vecka i alla fall. 

Kameran följer med också, så jag lägger upp lite bilder när jag kommer hem. Hoppas det blir fint väder så ni slipper se en massa grå regnbilder, haha. Fast jag läste nästa veckas väderprognos för Reykjavik, och då stod det att det kommer bli blåsigt, regnigt och kallt. Särskilt blåsigt skulle det tydligen bli på fredag, dagen vi åker hem. Tjoho för turbulens!

Men vi hörs om en vecka!
 

Island, karta
Island!


Jag är stjärnan över er, det högsta berget ni kan se.

Montt Mardié med Det bästa i världen (cover av R Kellys The world's greatest).
 


Egentligen.

Jag tror att jag egentligen är ganska ledsen över att vi har förlorat varandra. "Bästa vänner." Men det kan jag ju inte säga till dig. Det vore nästan lika illa som att erkänna att du har rätt i näsdiskussionen. Och det kommer jag aldrig att erkänna, det vet du. Never!

Men det finns väl hopp ändå, för jag vet att du fortfarande bryr dig. Och du vet att jag fortfarande bryr mig.

Syrran på äventyr i den stora, vida världen

Jaha då gick man upp fem imorse för att åka till Arlanda och vinka av syrran. Hemskt egentligen, vem ska nu skratta åt mina skämt här hemma? Men tre månader är ju ingenting, eller hur? Nej nej.
 

Jag och syrran


We'll be rocking 'til the sun goes down

Ett megastort grattis till Amy som tog körkort igår! Hurra!

För att fira tog jag, Ullis och Amy en liten sväng till Täby under vår håltimme idag. Vi köpte glass och lyssnade på jättehög musik, haha. Eller det var kanske jag och Ullis som sjöng högt förresten. Stackars Amy som var tvungen att lyssna på oss egentligen, haha. Men vi lyssnade i alla fall på den här låten när jag och Ullis tog i som mest.
 


The Darkness med I believe in a thing called love.


Far out!

Imorse när jag åt frukost var jag beredd på att det skulle göra jätteont i halsen när jag svalde, men så blev det inte. När jag svalde den första lilla smörgåsbiten så försvann smärtan, bara sådär! Vips! Ganska obehagligt egentligen... jag kanske har svalt min halsmandel eller något? Haha, fast Iris lugnade ner mig och sa att det brukar bli bra rätt så fort, så det var helt naturligt. Yay!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, hade förberett mig på ännu en sjukhelg liggandes i soffan. Men nu när allt verkar okej så kanske jag kan följa med familjen till några familjevänner. Eller så ska jag träffa Iris. Kanske kan göra båda, får se.

She's like a rainbow

Roligt att få åka till vårdcentralen för att man inte kan svälja. Ännu roligare att få en spatel nedkörd i halsen, höra läkaren säga att hon ser lite prickar i halsen och att det betyder halsfluss. Halsfluss utan feber. Tummen upp.

Så jag har inte varit i skolan idag. Eller, jag åkte dit imorse för att hämta religionsboken och prata med min svensklärare, men efter det åkte jag hem. Fast först tog jag en tur till apoteket för att hämta min antibiotika.

Jag kom att tänka på en sak när jag skulle ta piller nummer ett; varför måste de flesta piller vara vita, hudfärgade eller, det värsta, gråbeigevita? Vem kom på den idén? Jag skulle hellre svälja ett fint litet piller som är regnbågsfärgat eller så. Tänk vad glada alla sjuka människor som måste ta piller skulle bli, om de fick svälja regnbågspiller och inte fula gråbeigevita piller!

Som om färgen inte var nog så smakar mina piller konstigt också. Typ bränt gummi. Ugh! Men man får ju vara glad att man blir frisk snart i alla fall. Om tio dagar närmare bestämt. 
 

Regnbåge
Fin bild tycker jag!


"Du ser ju nästan blekare ut nu, utan smink."

Idag var dagen då en helt vanlig naturklass blev galen i ett virrvarr av vit ansiktsfärg, fejkade påsar under ögonen, näsdukar, rufsigt hår, labbrockar, stetoskop, karantänskyltar, knivar och grismasker. Och framförallt munskydd.

De hade bestämt sig för att föreställa en helt vanlig naturklass som smittats av svininfluensan.

Ja, idag var dagen då en helt vanlig naturklass hade spexfoto.

RSS 2.0