Every minute of the day.

Bra helg, bra helg, bra helg. Trots att jag har varit sjuk halva veckan blev det faktiskt en riktigt bra helg. Igår var jag på landet med familjen; vi grillade, plockade av bären på vinbärsbuskarna, spelade kort och promenerade. Riktigt skönt. På kvällen fick jag skjuts hem och så kom min finis hit och firade vår elvamånadersdag och myste med mig.

Imorse låg vi och pratade jättelänge i sängen tills vi tyckte att det var dags för frukost. Efter frukost tog vi en promenad och sen gick vi hem och åt glass och svalkade oss med Corona, mmh!

Imorgon byter jag avdelning på mitt jobb, från kundtjänst till receptionen. Det känns riktigt bra faktiskt, det är så ansträngande att behöva svara i telefon, vara trevlig och hjälpsam, och samtidigt lugn även om en del kunder provocerar en och behandlar en som om man vore deras personliga slav. De allra flesta kunder är ju trevliga och uppskattar det man gör, men det är ändå de som är otrevliga som man minns, de präntas in i minnet på något sätt. I receptionen kommer jag ju också behöva svara i telefon, men de som ringer vill oftast bara bli kopplade till någon annan på kontoret så jag kommer inte prata så mycket i telefon som förut. Dessutom får jag frankera all post, hurra! Seriöst, jag vill ha en sådan maskin hemma, den är jätterolig!

Men nu ska jag baka mormors vinbärskaka, hej hej!

Mmmh donuts.

Det här har varit en så himla bra och fin helg. I fredags var jag på bio med familjen och Anton och såg Bridesmaids. Alltså hjälp, jag har nog inte skrattat så mycket på flera år tror jag, den var otroligt sevärd! Jag skrattar fortfarande åt vissa saker, haha.

Igår hängde jag med Anton och ja, vi gjorde inte direkt någonting. Jag var egentligen bjuden till en tjejkväll och Thaibrudarna frågade också om jag ville gå ut med dem, men orkade inget av det. Vi stannade hemma och grillade och kollade på film istället. Det var fint det med.

Idag har jag och Anton (det bästa med helgen är att jag får vara med honom precis hela tiden, om vi inte har andra planer, så klart) bakat donuts. Det var den första gången jag bakade donuts så jag var lite rädd att oljan skulle börja brinna och allt sådant där, men det var ingen fara. Donutsen blev jättefina med olika glasyrer på; en ljusrosa, en blålila, en rödlila och en limegrön, supersnyggt! Resten blev sockerdonuts.

Nu ska jag provsmaka en limegrön, glaserad donut och se på Twin Peaks (världens bästa serie).

Saker som tyder på att jag är eller kommer bli en riktig tant:

Jag älskar att klaga på saker. Jag pratar ofta om vädret (oftast med kunderna). Jag tycker att det är skönt att gå långsamt. Jag säger ofta "nämen!" och "säger du det?", ibland kan det även gå så långt att jag säger "vad sa?". Jag bakar nästan hela tiden. Jag har ofta med mig ett paraply "ifall det börjar regna" och en extra tröja "ifall det blir kallt". Jag tycker att det mesta är high-tech, hehe. Och kanske det bästa av allt: Ernst Kirchsteiger är min idol.

Bra saker från idag:

Jobbet gick rätt så fort och det var inte så många samtal. Jag och syster såg på det senaste True Blood-avsnittet. "Krrrrokodiiileeer!" Min allra finaste Anton kom hit och pussade på mig. Jag får sova i en nybäddad säng inatt. Fina fotografier.

There are places I remember.

Åh ikväll kommer bli så mysigt - en perfekt avslutning på en underbart fin helg, plus upptaggning inför torsdag nästa vecka! HP!

I helgen har jag spelat poker med monopolpengar (gick jättebra tills eh ja, det inte gick så bra), äntligen orkat hänga med gamla vänner efter en lång, lång tid av orkeslöshet med mera, och promenerat runt i Gamla stan i kvällsvärmen. Det är helt otroligt att man fortfarande kan bli förvånad över vissa platser här i Stockholm, att det kan påminna om något helt annat. Det är lite fint, tycker jag.

Nu ska jag laga mat!

Life as an office girl.

Andra dagen på jobbet och jag klantar till det... Råkade registrera en hel drös ordrar med fel priskod så böckerna blev gratis för medlemmarna, hehe. Men min chef (som upptäckte att jag hade gjort fel, tack och lov) hjälpte mig så det löste sig. Till mitt försvar hade just de här ordrarna en speciell priskod, alla andra har samma. Så det var inte helt mitt fel i alla fall, för ingen hade berättat det här om olika priskoder för mig.

Office girl.

Första arbetsdagen avklarad! Jag behövde inte svara i telefon på hela dagen (hurra!) eftersom jag skulle lära mig datasystemet först, men jag hade rätt mycket att göra ändå. Jag fick registrera en del ordrar, avsluta medlemskap, ändra medlemmars adresser och så. Och eftersom det var så kallt fick jag dricka en massa koppar varm choklad och gå runt med den andra (nya) sommararbetaren och hälsa på kollegorna. Jag upptäckte också att jag faktiskt slutar klockan fyra och inte klockan fem! Glaaaaaaaaaad!

Nu ska jag försöka värma upp mina stelfrusna fötter och tagga till inför imorgon.

Weekend lover.

Jag har bakat kakor ikväll. Funderar på att ta med mig till mina fina kollegor imorgon - lite som en ursäkt för att jag var sjuk hela förra veckan och inte kunde jobba. Plus att då kanske jag kan muta till mig lite vänner där, haha. Jag har ju aldrig jobbat på kundtjänst så det blir helt nya kollegor. (Dock har jag träffat min närmsta chef såklart.) Hmm...

Eftersom jag har varit sjuk har helgen varit jättelugn. Har bara hängt med syster och Anton, ätit god mat, spelat brädspel, sett på film och tagit det lugnt. En bra helg att ladda upp batterierna på.

Go to the ends of the Earth for you, to make you feel my love.

Adeles makalösa cover av Dylans Make you feel my love.



RSS 2.0