The White Stripes - Seven nation army

I'm gonna fight 'em off
A seven nation army couldn't hold me back
 


Nickname update!

Hellu, det är fredag! Helt totalt otroligt fantastiskt underbart!

Men anyway, det jag skulle säga var att, från och med idag är Elin känd som RockarN, Iris som ReaggetonarN och jag som IndiearN (både IndierockarN och IndiepopparN).

Gud vad jag är bra och kreativ och allt det där, det är inte klokt :P

Slänger in en låt också bara för att det är fredag och jag är glaaaader! Lövet people!
 

The Who med You better you bet.

Inspiration.

Den här dagen har varit helt fantastisk.

Efter kemin, matten och fysiken, där vi bara hade repetition från ettan och diagnos på matten, kändes det skönt att få gå till svenskan där man oftast slipper använda hjärnan allt för mycket. Vi har fått en ny lärare eftersom vår förra fick barn, men det är inte vem som helst, det är programchefen för naturprogrammet. Vi visste att hon var en bra lärare, men inte att hon var så här bra! Direkt när hon började prata var det som att alla tystnade, fokuserade och tog in vartenda litet ord hon sa. Hon pratade om studieteknik och om nåt program som vi ska få använda för att se vilken teknik som passar oss bäst. Det var som att allt hon sa stämde in på någon av oss, completely unbelievable.

Vi hade vår allra första historielektion idag också. Vi fick fylla i lite papper och sen fick vi en tidslinje där vi skulle placera ut minst fem historiska personer och några epoker. Jag har aldrig varit en kunnig historieelev, så den där tidslinjen visade sig bli riktigt rolig att göra. Jag placerade ut Shakespeare, Thomas Cook, Jesus (som föddes 30 e.Kr. right?), Gustav Vasa och nån mer på helt rätta platser. När jag skulle placera ut några epoker valde jag först Medeltiden (som jag placerade på 1500-talet på min tidslinje) och sen Renässansen (som jag placerade ut på 1600-talet). Go Sofia! Men som tur är sa vår lärare att det inte skulle räknas med i betyget, phew.

Vi åt lunch med vår kära sammare också (mitt lingon <3) och pratade matte framför henne. Gissa om hon blev glad? :D

Lövet people!


The end of another summer

Idag är det sista dagen innan skolan börjar. Klockan 8.30 imorgon bitti ska naturklasserna samlas i sina hemklassrum, och ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vart jag ska vara. Men det fixar sig alltid (man kan säkert fråga i receptionen som vanligt).

Den här sommaren har vart jätterolig. Gran Canaria med Elin, Iris och Ana, Köpenhamn, Helsingör och Skåne med familjen, filmkvällar, bakdagar och promenader bland annat. Och så rodden förstås, idag. Tjohoo.

Nu måste jag packa min väska med lite ombyteskläder, och sen ska jag iväg och försöka sno cox-platsen från Jossan (om hon nu också vill ha den). Lövet people!


Row, row, row your boat

Efter en dag fylld av ilska, förvirring och förkylning försöker jag lugna ner mig med musik och bli frisk.

Ullis sms:ade idag och frågade om jag vill ro med henne och Emelie på måndag, och det är klart att jag vill. Fredrik hade tydligen blivit jätteglad över att vi skulle komma, har han saknat vårt lilla team hela sommaren kanske? :)

Hoppas alla Sofia-bloggläsare mår bättre än mig. Lövet people!

Jag tvivlar på att du kan få mig att stanna nu

Fy fan! Jag vägrar kvävas i två år till! Jag orkar inte "vänta och se hur det blir, för det kanske blir bättre". Det finns ingen chans att det nånsin kommer bli bra.

Varför, varför, varför sa jag inte ja från början (hur hade allt varit då?)?

Huntin', shootin', fishin'

Okej, kanske inte riktigt men i alla fall shoppin', cookin', eatin'.

Dagen har spenderats hos min käre Ames. Vi slog på stort och bakade två slags muffins (choklad/kokos och Dumle), knäckkakor och hallonpaj. Sen lagade vi middag och städade upp också, samtidigt som vi blev underhållna av Anton, vår privata dansare. Helt otroligt vad duktiga vi är.

Trots "cykelproblemen" (a.k.a. "Sofiaproblemen" eller "muskelproblemen") när vi skulle handla lite klarade vi oss ändå helskinnade hem, haha. Vad är det för fel på folks cyklar egentligen? Först Jossans cykel (gjord för folk med aslånga ben!) och sen Amys.

Nu förstår jag varför dagens ungdomar har så dålig hållning, säger tant Sofia. Lövet people!


Frustration.

Sanningen är att ingen nånsin kommer vara bra nog åt dig.
Deal with it.


Utomhusbio + underbart sällskap = mys

Tjolahopp!
Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, fast jag tror att den blev mer lyckad än den skulle ha blivit om allt hade gått enligt planerna.

Jag bestämde mig för att gå på The Voice med Elin, Iris m.fl. men efter att ha ringt båda flera gånger och ingen av dom svarade så orkade jag inte bry mig, så jag drog till Tantolunden med syrran och Sandra i stället. Där visade dom Tillsammans på en stor bioduk, och det var hur mysigt som helst. Vi var med i en tävling där man kunde vinna ett par Asieninspirerade träskor (;D), fast det var mest bara för att få gratis Loka. Så där satt vi, från kvart över åtta till elva, på en filt och skrattade och drack Loka, åt Polly, naturgodis och lakrits. Jag funderar på att gå idag igen, men det ser ut som att det ska regna. Jag får se helt enkelt.

Lövet people! :)

"Luften är fri!"

Blåmärken, skrubbsår och en vrickad fot

Jag är världens klantigaste person. Många vet om det. De flesta jag känner har faktiskt sett mig "in action" när jag ramlar på kvistar och rötter på orienteringsdagarna (tradition med Elin ;)) eller bara allmänt slår emot saker som bord, stolar, dörrar eller väggar. Det vanligaste är att jag slår i höftbenet, ett knä eller en tå i ett föremål i passande höjd.

Men i alla fall, igår när jag var på väg hem från bussen vrickade jag först foten och tänkte "aj aj aj, tur att ingen såg mig". Några minuter senare ramlar jag halvt på en trottoar (!) och jag lovar, jag hade inte druckit nånting. Jag skäms, jag har ingen kroppskoordination what so ever. Om det finns en klantigare person så snälla ring mig eller nåt.

Aja, nu ska jag fortsätta med att undvika att slå emot saker och bestämma mig för om jag ska följa med Elin, hennes kusin Becca, Iris och Miriam på The Voice ikväll. Lövet people!

The Killers - Glamorous indie rock and roll


Stay if you want to love me. Stay.





En bruten ljumske och en avbruten hjärna senare

Hej folk!

Igår skrev jag inget i bloggen, eftersom jag hade fullt upp hela dagen. Först cyklade jag till Solna C med syrran och lämnade tillbaka alla böcker som jag lånade med Elin och Iris innan vi åkte till Gran Canaria. Sen cyklade vi hem och jag plockade ihop lite filmer och andra grejor jag behövde när jag skulle sova hos Charlie. Sen bar det iväg med bussen mot Danderyd. Jag träffade Marcus en kortis vid Mörby C för att inspektera hans nya frilla (väldigt snyggt måste jag säga :D). På kvällen slöade vi i Charlies rum och bara såg på filmer, lovely! Först såg vi Amelie från Montmartre (min franska favoritfilm), Min granne Totoro och Little miss sunshine. Min granne Totoro var jättemysig, precis som Hayao Miyazakis andra filmer.

Just nu är jag hemma hos Elin, efter att ha ritat mig själv och Charlie som streckgubbar, ett päron och en blomma på Charlies tröja :) Nu är Iris här också, så kan vi skvallra ännu mer, moha ;D

Lövet people! :D

Film, glass och lite rodd

Hejsan!
Tänkte bara ge en liten "update" som Elin säger :)

Som sagt var jag ju hos Amy i fredags. Det var jättemysigt. Efter att vi hade gjort oss så mysklädda som möjligt (gigantisk gul tröja och mjukisar för mig) gick vi till Emelie och kollade på film och spelade singstar med Disa som också kom dit. Dom berättade typ allt om sin gamla klass/skola, haha interesting. När vi kom tillbaka hem till Amy (runt kl 2) skulle vi se på den första Narnia-filmen, men Amy somnade typ efter en halvtimme så jag stängde av vid fyratiden.

I lördags visade Amy mig runt i Täby kyrkby, för det finns ju så otroligt mycket att se där ;) Vi köpte Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie på ICA och åt upp den på rekordtid (glassfreaks, oh yes). Sen var jag tvungen att åka hem. Jag duschade, åt middag och sen begav jag mig hem till Marcus, trevligt. Haha, hans hår säger jag bara. Aja, det blev ju bättre sen i alla fall ;D
 

We like :D
Amy and Sofia likes ;)


Idag har jag sett lite på OS-sändningarna av simning, boxning, tennis, tyngdlyftning och rodd (!). Woho, Sverige är ju faktiskt rätt så bra :P Men dom visar ju aldrig fäktning, jag satt och väntade på floretten i en halvtimme...

Imorgon ska jag sova hos Charlie, för vi ska ha Charlie-Fia-filmkväll, wihi (gissa vem som får välja alla filmer förutom en?) :D

Lövet people! :)


At Amy's

Hej kära människor!
Nu är jag hos Amy, vi har precis ätit middag (hon lät mig hjälpa till med att laga den faktiskt, vad stolt man kan bli!) och nu fixar vi min säng. Alldeles strax ska vi till Emelie och spela lite singstar och se på film, och så kanske Disa kommer dit, så det ska bli kul att träffa henne tillslut, dom pratar ju alltid om henne :D

Tidigare idag åkte jag till stan med Iris och Elin, vi fikade, provade lite jeans och sen tittade vi på OS-invigningen på en stor skärm i Gallerian. Invigningen var jättefin i början, men efter ungefär en kvart blev jag uttråkad. Men visst ja, när vi satt där kom en tjej fram till oss och frågade om vi ville vara publik på Singing bee så vi "beställde" sex biljetter ifall killarna vill hänga på.

Nu ska jag bädda lite och inte låta Amy göra allt. Lövet people! :)

Filmkväll hos Elin :)

Hello!
Är just nu hos Elin med Danne och Iris. Vi ska snart se på film (tillslut!) efter att ha sett typ 500 foton på Iris naglar, haha ;)
Imorrn blir det som sagt stan med Iris, Elin ville också hänga med så det blir vi tre, trevligt! Sen bär det av mot Amy och myskväll :)

Men men nu ropar dom på mig, måste gå mot filmen! :D

Lövet people! :)

Deep thought

Oj oj, jag och Örnie kom in i värsta djupa samtalet helt plötsligt. Vad är egentligen meningen med livet? Vi har helt olika åsikter om det, som alltid. Fast jag håller med honom om en del saker (tänk att han faktiskt kan ha rätt ibland! ;P)

Lövet people!

Say yes if you love me, no if you don't care

Ännu en slappardag blev det, dels för att jag inte hade lust att göra nåt alls plus att jag hade (har) ont i magen och huvudet.

Men till det positiva: nu har jag i alla fall blivit "uppbokad" typ resten av veckan, så då tvingas jag ju röra på mig och vara lite mer social än vad jag varit på sistone. Imorrn ska jag träffa Elin och Daniel, jag vet inte riktigt vad vi ska göra (hm, undrar om Dannes plan funkar? ;)), men vi får väl se. På fredag blir det stan med Iris, wiie, hon är ju upptagen rätt ofta nuförtiden så det ser jag fram emot. Senare på kvällen ska jag kanske hem till Amy och laga mat (Amy kommer inte låta mig hjälpa till, hon är så bossig xD), se på film och bara berätta allt som har hänt sen hon åkte och få veta allt som hände i Thailand, mysigt.

Usch, imorse kom jag på att det bara är två veckor och sex dagar tills skolan börjar igen, gah! Tänk vad fort den här sommaren har gått, förra sommaren var ju jätteseg och skön, den här bara försvann.. Men men, nu måste man ju passa på att njuta av det lilla som är kvar!

Ha det! :D

Colin Hay - Waiting for my real life to begin

And you say, be still my love
Open up your heart
Let the light shine in
But don't you understand
I already have a plan
I'm waiting for my real life to begin 

 


Gee whiz

DANIEL HAR BLIVIT PENSIONÄR! Grattis, grattis, grattis! :D <3

Och Amy har kommit hem från Thailand, oh happy day :D

Hmm.. idag har jag inte gjort nånting, allvarligt, verkligen ingenting. Jag gick och la mig ovanligt tidigt igår (typ halv tolv) för jag var jättetrött, men jag kunde inte somna så jag var vaken till kanske tre fyra. När jag till slut lyckades somna vaknade jag igen av att jag hade ont i huvudet, orka.. Börjar jag bli sjuk eller är jag bara stressad och nervös över allt som händer just nu? Jag orkar verkligen inte..

Har lust att åka tillbaka till G.C. med Elin och Iris. Varför kan vi inte åka dit och stanna där?

Aja, igår och förrgår var "positiva" dagar, så det här får väl bli en negativ då.

Ha det.

Hemma igen

Först och främst: Grattis Wirre! Oj oj, 17 år, gamling ;)

Jaha då var man hemma i bebyggelsen igen, skönt! Jag tröttnade ganska snabbt på landet kan jag säga, men ja, det var ju skönt att vara där ett tag i alla fall. Dessutom var det fint väder hela tiden :) Som vanligt åkte vi runt lite i Skåne och så blev det ju en tur till Köpenhamn och Helsingör också, mysigt.

Bilder kommer senare, eftersom dom inte vill infogas just nu :/

Eftersom vi åkte relativt tidigt från Skåne och inte stannade överallt på vägen hem, kom vi hem runt halv sju, yay! Så jag kunde träffa Elin och Danne på kvällen. Vi kollade på film (typ lite halvt) och gamla foton, testade hur pass klämd man kan bli i Martins säng, stirrade imponerat på blixtarna som lös upp hela himlen och pratade. Skönt att bara kunna prata om allt med nån och skratta igen ;)

Nu ska jag vara onyttig (och få en del folk att sluta klaga) och äta godis, för jag har faktiskt gått en promenad idag med syrran plus att jag gick massor när jag var borta, så jag tycker att jag förtjänar det.

Kram!

P.s. Det blir nog ingen bloggpaus, saker brukar fixa sig till slut. <3 D.s.

RSS 2.0