Fire alarm

Brandlarmet gick igång idag, precis när vi börjat äta och äntligen fick en paus från allt plugg. Det är vid sådana här tillfällen man lätt urskiljer ettorna från tvåorna och treorna. Ettorna (de flesta av dem, vill säga), som inte är vana vid att brandlarmet går igång stup i kvarten, tar detta på fullt allvar. Lämna allt, gå lugnt mot utgången och därefter stå och frysa på grusplanen tills rektorns röst ropar ut i högtalaren: "Ni kan gå in igen, vi har hittat orsaken till att larmet gick igång och det var...". Vad orsaken är varierar från gång till gång, men den här terminen har det mest varit på grund av problem i köket och med byggjobbarna. Just idag vet jag inte vad orsaken var, men igår (ja, igår) var det återigen byggjobbarnas fel.

Den värsta orsaken till att brandlarmet gått igång, var nog förra terminen, då några tjejer (fjortisar) "råkade" spreja hårspray i ventilationen som vidarebefordrade sprayen till brandlarmet. Hur nu det kan gå till. En annan gång började det brinna i en bit blodpudding. Det är ett ännu större mysterium. Tummen upp för våra mattanter, ehm... jag menar -kvinnor.
Det är inte mycket vi hinner lära oss på grund av allt spring fram och tillbaka till grusplanen, men en sak kan vi och det kommer vi alltid ha med oss.

Vi är alltid redo. För brandlarm.

Kommentarer
Postat av: Salv

Stilfullt skrivet. Gillade det, roligt.

2008-12-02 @ 21:56:25
URL: http://varldenarplatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0